Crida a la mobilització a l'inici del curs 2016-17. Construïm la lluita per revertir les retallades - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Crida a la mobilització a l’inici del curs 2016-17. Construïm la lluita per revertir les retallades
dijous 1 de setembre de 2016 / Comunicats / Visites: 391
Menéame

Aquest és el comunicat unitari dels diferents sindicats de l’educació pública (http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/comunicat_unitari._crida_a_la_mobilitzacio_inici_curs_16-17.pdf) i una proposta conjunta de calendari de mobilitzacions per l’inici del proper curs 16-17. Com s’explica al comunicat l’objectiu de la proposta és poder construir des del mes de setembre una lluita amb capacitat per poder revertir el desmantellament de l’escola pública.

Des de CGT creiem que per poder aconseguir les reivindicacions que es plantegen al comunicat, haurem de decidir la continuïtat d’aquestes mobilitzacions entre totes i tots, i hauran de ser progressives i prou contundents. En aquest sentit, creiem que per poder veritablement revertir les retallades, aquestes mobilitzacions hauran de derivar cap a la construcció, de la forma més àmplia possible, de la vaga que entre totes i tots decidim.

CONSTRUÏM LA LLUITA PER REVERTIR LES RETALLADES!!
I SI CAL... CONSTRUÏM LA VAGA!!

CRIDA A LA MOBILITZACIÓ A L’INICI DEL CURS 2016-17

Construïm la lluita per revertir les retallades

Els sindicats de l’ensenyament públic volem cridar a la mobilització a tot el personal dels centres educatius públics de Catalunya per manifestar el nostre rebuig unitari a l’acció de govern de l’actual conselleria d’educació perquè:

- Implica una política educativa clarament continuista que no serveix per afrontar els problemes reals de l’educació.

- Ha empitjorat les condicions de treball dels professionals del Departament d’Ensenyament: l’horari lectiu, l’horari fix als centres de secundària, les hores de coordinació i desdoblaments, el cobrament del juliol del personal substitut, l’estabilitat del personal substitut i les pagues extres en són exemples clars.
Impulsa el tancament de línies públiques de P3, rebutjat pel propi Parlament de Catalunya. La solució no pot ser cap altra que reduir les ràtios, cosa que a més milloraria la qualitat de l’educació de l’alumnat. També cal donar solució a la masificació dels centres de Secundària.

- Imposa l’extensió del pla pilot dels nomenaments de substitucions o la definició de perfils de llocs de treball específics, que suposen la pitjor fórmula de concreció del desplegament de la LEC als centres educatius.

- Promou una avaluació externa opaca i injusta de l’alumnat, centres i professionals que hi treballen que va en detriment de la qualitat educativa.

- Front l’aparent oposició a les polítiques educatives impulsades pel Govern central, existeix una clara manca de voluntat política real per evitar l’aplicació de la LOMCE a Catalunya, així com per revertir les retallades imposades tant pel govern de l’Estat com pel govern de Catalunya.

Exigim el compromís explícit per part de la conselleria de fer tots els esforços suficients per garantir la qualitat educativa als nostres centres i cridarem als i les professionals d’Ensenyament a les mobilitzacions i aturades necessàries per aconseguir-ho.

- Anul·lació dels punts de l’acord de govern on s’elimina la reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys i el cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats.

- El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària.

- Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.

- Retirada l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.

- Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios.

Per tot això proposem iniciar un procés de mobilitzacions contundents des d’ara mateix. Us adjuntem un calendari d’accions, mobilitzacions, assemblees i claustres a partir del dia 1 de setembre i us demanem que el pengeu a un lloc visible dels vostres centres i que en feu difusió. L’objectiu de la proposta és que el curs no comenci amb normalitat i poder treballar per mobilitzacions majoritàries, inclosa la vaga, amb capacitat per poder revertir el desmantellament de l’escola pública.

- Del 1 al 7 accions per exigir substitucions des del primer dia.

- Del 1 al 15 assemblees de treballadores (per centres i zones)

- El 12 de setembre comencem el curs lluitant: pancartes, concentracions, cassolades, samarretes grogues,...

- El 20 de setembre concentracions. A Barcelona 18h plaça Sant Jaume.

USTEC·STEs (IAC), CCOO, CGT, UGT, ASPEPC-SPS

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article4542

Calendari mobilitzacions ensenyament inici curs 2016-17

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid