Publicació del llibre Feminisme Revolucionari - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Publicació del llibre Feminisme Revolucionari
Una iniciativa de CGT Catalunya
dimecres 8 de març de 2017 / Notícies / Visites: 692
Menéame

La CGT de Catalunya ha publicat el llibre ’Feminisme Revolucionari’. El podeu trobar adjunt en PDF al final d’aquesta pàgina.

Pròleg de Feminisme Revolucionari

Les dones hem lluitat al llarg de la història, i seguim fent-ho, perquè se’ns reconegui com a subjectes, com a dones I com a treballadores.

Estem cansades de jugar a un joc on les regles ens imposen una doble opressió: com a dones i com a treballadores. L’aliança entre el patriarcat i el capitalisme ens mata a diari, ens precaritza, ens converteix en objectes i ens vol expropiar la nostra força revolucionària. No som víctimes, perquè ens rebel·lem contra un sistema que ens oprimeix. No ens quedem callades contra el patriarcat que ens vol infantilitzar, com a eternes nenes. Tampoc contra el capitalisme que ens explota en benefici dels interessos d’uns pocs.

Això ens diferència dels nostres companys homes, que lluiten contra les opressions del capital, però obliden que se’ns segueix responsabilitzant de les tasques de cura, que patim discriminació laboral pel sol fet de ser dones, que l’escletxa salarial de gènere ens mostra que encara se’ns considera un sou familiar complementari, que ens assassinen pel simple fet de ser dones.

També ens diferència de totes les dones que es diuen feministes, però que a diari ens traeixen a la feina i als carrers, alimentant a un sistema capitalista que ens precaritza i es beneficia del nostre treball.

Moltes dones ens han precedit en la lluita feminista revolucionària. Teresa Claramunt, Emma Goldman, Alexandra Kollontai, Clara Zetkin, Lucía Sánchez Saornil, Lola Iturbe Arizcuren, les Mujeres de las Células Revolucionarias, entre tantes altres, són exemples en aquestes lluites i en construir un discurs feminista revolucionari, un discurs feminista de classe o un discurs feminista llibertari.

Les reflexions que han fet les feministes revolucionàries, malgrat moltes d’elles cal contextualitzar-les en un moment històric concret, són claus per poder trencar les regles del joc que ens oprimeixen doblement.

És per això, que des de CGT Catalunya hem decidit editar aquest recull de textos. Per poder discutir sobre feminisme, però des d’un feminisme revolucionari. Per volem seguir lluitant ingovernables, desobedients i desafiants, i així construir un món nou, amb unes noves regles, perquè a aquest joc on els rols estan predefinits, ja ens hem cansat de jugar-hi i hem dit prou.

Som feministes llibertàries i seguirem lluitant ingovernables, desobedients i desafiants!

8 de Març de 2017

Índex

PRÒLEG
Feminisme revolucionari

TERESA CLARAMUNT
Una esperanza
De la mujer
A la mujer

EMMA GOLDMAN
La tragedia de la liberación de la mujer

ALEXANDRA KOLLONTAI
Las relaciones sexuales y la lucha de clases

CLARA ZETKIN
La revolución y las mujeres

LUCÍA SÁNCHEZ SAORNIL
Editorial. Mujeres libres, nº 169
El Día de la Mujer. CNT, nº 564

LOLA ITURBE ARIZCUREN
La educación social de la mujer
Las españolas emigran también

LAS MUJERES DE LAS CÉLULAS REVOLUCIONARIAS
Declaración de intenciones. Ataque contra la Corte Suprema

PDF - 1.3 MB
Feminisme Revolucionari

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Comunicat de la Secció Sindical de la CGT sobre els escorcolls policials a centres de treball de la Diputació de Barcelona
  2. Manifestació per la derogació de la Llei d’Estrangeria el 27 de maig a Barcelona
  3. Desobeïm el procés polític del cas "27 i més"
  4. Convocatòries de CGT per a la Vaga General del 3 d’octubre
  5. 26 de maig: No estem en venda. Defensem les nostres pensions
  6. Operaris i operàries de serveis de la Diputació de Barcelona en lluita! Manifestació el dimarts 12 de juny
  7. Entrevista a Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya: “Si ara tenim diàleg social sobre feminisme és perquè hem posat una vaga sobre la taula”
  8. Ja n’hi ha prou! 3 d’octubre Vaga General
  9. El futur del Kurdistan iraquià en mans de qui?
  10. El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels ’falsos associats’. Prou explotació i precarització!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid