La lluita contra les altes mèdiques injustes obté una primera victòria amb el cessament de la cap de l'ICAM, Consol Lemonche - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La lluita contra les altes mèdiques injustes obté una primera victòria amb el cessament de la cap de l’ICAM, Consol Lemonche
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Condeferal de la CGT de Catalunya
dimarts 10 de maig de 2016 / Comunicats / Visites: 2578
Menéame

LA LLUITA CONTRA LES ALTES MÈDIQUES INJUSTES OBTÉ UNA PRIMERA VICTÒRIA AMB EL CESSAMENT DE LA CAP DE L’ICAM, CONSOL LEMONCHE

A data d’avui s’ha conegut a través del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el recent cessament fulminant de la màxim cap de l’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mèdiques), Consol Lemonche, del seu càrrec de Sotsdirectora de l’ICAM.

L’ICAM és el tribunal mèdic depenent de l’administració catalana de l’ICS, amb funcions d’avaluar altes i baixes mèdiques, a més de possibles invalideses laborals, i ha estat envoltat en els darrers anys de múltiples polèmiques.

Des de CGT de Catalunya hem realitzat diverses mobilitzacions per denunciar les altes injustes i basades exclusivament en criteris econòmics d’aquest tribunal mèdic, amb l’únic objectiu de retallar la despesa pública, i en detriment de la salut dels i les treballadores. Aquestes males pràctiques han causat empitjoraments de la situació mèdica, engoixa i patiment en la classe treballadora afectada (http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11652#.VywxztSLSt8).

També vam denunciar l’ICAM davant la Inspecció de Treball i l’Oficina Antifrau davant la sorpenent concessió d’invalideses exprès a policies de la Guàrdia Urbana condemnats per tortures (https://directa.cat/actualitat/cgt-denunciara-pensions-vitalicies-dels-policies-del-cas-4f-inspeccio-de-treball).

Aquestes situacions i protestes van donar lloc a una reunió entre Consol Lemonche i CGT el desembre passat, on aquest sindicat va poder corroborar en directe la manca absoluta de voluntat de la direcció de l’ICAM de realitzar cap canvi o millora en l’Institut, finalitzant la trobada amb el resultat de que la pròpia Consol Lemonche anul·lés qualsevol altre reunió amb CGT.

Aquestes males pràctiques de l’ICAM han donat lloc a protestes socials, mobilitzacions i acampades, i finalment a la creació d’una Plataforma d’Afectats de l’ICAM.

Per aquests motius, des de la CGT de Catalunya:

- Entenem el cessament fulminant de Consol Lemonche com una primera victòria de les protestes socials contra les altes injustes de l’ICAM, demostrant que la lluita dona resultats.

- Continuarem la lluita contra les altes injustes, i contra el Conveni INSS-ICAM que determina més ingressos a l’ICAM en base a més altes i menys invalideses.

- Fem una crida al Departament de Sanitat de la Generalitat per canviar de política, ja que no acceptarem simples canvis de persones, sinó que exigim que l’ICAM deixi de donar altes injustes basades únicament en criteris econòmics de reducció de despesa.

- Si la lluita social ha pogut cessar a Consol Lemonche, podrà apartar de la vida pública tots aquells que portin a terme actuacions contra la salut dels i les treballadores des de les institucions.

Prou altes injustes!
Lluitem per guanyar!

Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Barcelona, 10 de maig de 2016

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid