Proposició No de Llei al Congrés de Diputats per reclamar jubilacions anticipades pels treballadors exposats a l'amiant - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Proposició No de Llei al Congrés de Diputats per reclamar jubilacions anticipades pels treballadors exposats a l’amiant
dimarts 5 d'abril de 2016 / Comunicats / Visites: 154
Menéame

Proposició No de Llei al Congrés de Diputats per reclamar jubilacions anticipades pels treballadors exposats a l’amiant.

Avui dia 5 d’abril de 2016, el Grup Parlamentari de PODEMOS – EN COMÚ PODEM – EN MAREA ha presentat la proposició no de Llei PER EL RECONEIXEMENT I LA INCLUSIÓ DEL COL·LECTIU DE TREBALLADORS EXPOSATS A L’AMIANT EN LES ACTIVITATS PENOSES, TÒXIQUES, PERILLOSES I INSALUBRES PER PART DE LA SEGURETAT SOCIAL A EFECTES DE L’ACCÉS A LA JUBILACIÓ ANTICIPADA AMB COEFICIENTS REDUCTORS D’EDAT EN FUNCIÓ DE L’ACTIVITAT, per ser debatut a la Comissió de Treball i Seguretat Social.

El grup Parlamentari ha presentat l’esmentada Proposició No de Llei a instàncies del Sindicat CGT i de les Associacions de Persones Afectades per l’Amiant de Catalunya, dintre del marc de la Campanya “Amiant Assassí” que el Sindicat ve realitzant des de fa ja més de 8 mesos.

CGT ha instat al Ministeri de Treball, Sotsdirecció General de la Seguretat Social, organisme competent per resoldre sobre els coeficients reductors per a tota la població assalariada que al llarg de la seva vida laboral ha treballat o ha tingut contacte amb aquesta matèria “perillosa i assassina” i, encara ni tan sols, s’han dut a terme els estudis obligatoris per determinar quina població és l’afectada i, en conseqüència qui podria ser beneficiari dels esmentats coeficients reductors.

CGT agraeix a En Comú Podem haver presentat aquest iniciativa parlamentària, a la vegada que instem a que es converteixi en Proposició de Llei ja que això obligaria a las diferents forces polítiques presents en el Parlament espanyol, a posicionar-se sobre el dret o no a jubilar-se amb anticipació, dels centenars de milers de treballadors i treballadores afectades i afectats per l “Amiant Assassí”.

CGT continuarà amb les mobilitzacions dels afectats i afectades, no només en el món laboral, sinó en la recerca de la confluència amb la societat en general, per acabar amb aquest “producte que fa emmalaltir i assassina” que es troba instal·lat en la nostra vida quotidiana (habitatges, escoles, transports, etc.).

Confederació General del Treball

Madrid – Barcelona, 5 d’abril de 2016

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta
Presentació Proposició No de Llei al Congrés de Diputats

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid