Indicis de tràfic d'influències en la contractació a TMB arran d'una denúncia de CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Indicis de tràfic d’influències en la contractació a TMB arran d’una denúncia de CGT
L’Audiència de Barcelona admet a tràmit la denúncia de CGT
dimarts 29 de març de 2016 / Comunicats / Visites: 676
MenéameL’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA APRECIA INDICIS DE TRÀFIC D’INFLUÈNCIES EN LA CONTRACTACIÓ A TMB.

Admesa a tràmit la denúncia de CGT – Bus de Barcelona per la contractació a dit de 4 familiars de sindicalistes d’UGT i SIT.


La contractació es va realitzar el mes de juliol de 2015 a Metro de Barcelona.


L’Audiència Provincial de Barcelona, en apreciar indicis de possible delicte penal, revoca la inadmissió a tràmit de la querella de CGT-Bus per part del Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona.


Amb data 14 de març de 2016, la Secció Setena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha revocat la inadmissió a tràmit de la querella presentada per la secció sindical de la CGT a autobusos de Transports de Barcelona en contra de Transports Metropolitans de Barcelona per un possible delicte de tràfic d’influències (art. 428 Codi Penal) i/o de prevaricació administrativa (art. 405 i 405 Codi penal). La resolució considera que els indicis i la prova documental que acompanya la querella són sòlids i que podrien indicar l’existència d’un delicte de tràfic d’influències en la contractació aquest estiu passat (mes de juliol) de 4 familiars de dirigents de les seccions sindicals d’UGT i SIT a autobusos de Barcelona. Aquesta contractació, que es va produir sense seguir cap dels mecanismes establerts i passant per alt la denominada “bossa d’estiu”, va col·locar al Centre d’Atenció al Client del Metro de Barcelona i al Departament de Logística, Vendes i Recaptació del Metro de Barcelona a 3 persones que tenen estretes relacions de parentiu amb tres membres de les executives dels sindicats esmentats. El cas retorna al jutjat d’instrucció que haurà d’emprendre les diligències oportunes per a esclarir els fets. La resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona reconeix, a més, que Inspecció de Treball ja va constatar les irregularitats el mes de setembre de 2015 i va imposar sancions a TMB per aquests fets.


Es dóna la casualitat que els familiars de les persones contractades a dit són dirigents de dos dels tres sindicats amb qui l’actual administració de l’Ajuntament de Barcelona ha tancat els preacords del Conveni col·lectiu d’Autobusos de Barcelona. Preacords que en dues ocasions, el novembre del 2015 i el febrer de 2016, han refusat per àmplia majoria. Aquests dos sindicats s’han negat a recolzar, a més, les convocatòries de mobilitzacions i aturades decidides reiteradament per assemblees de treballadors d’autobusos, tractant de boicotejar-les activament. De fet, l’Ajuntament de Barcelona els ha fet servir, junt amb CCOO, per a evitar reconèixer i asseure’s a negociar amb el Comitè de vaga i amb l’assemblea de treballadors/es.


Lluny de suposar un canvi d’aires, fins ara Barcelona En Comú sembla voler mantenir les pràctiques mafioses a TMB. El cas denunciat de contractació a dit dels sindicats més propers a la direcció (i, per tant, a l’Ajuntament) és, de moment, el darrer capítol d’un nou intent de comprar fidelitats sindicals endollant familiars una empresa municipal.

Barcelona, 29 de març de 2016

SECCIÓ SINDICAL CGT TB BUS

Més informació:

- https://twitter.com/cgtbus
- http://cgtbus.es/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Cos a terra, que ens disparen pau social
  2. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  3. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  4. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  5. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega
  6. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  7. Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona
  8. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  9. Concentració de suport a l’Àlex el 25 de juny en el judici pel seu acomiadament per part de Cacaolat
  10. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid