Indicis de tràfic d'influències en la contractació a TMB arran d'una denúncia de CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Indicis de tràfic d’influències en la contractació a TMB arran d’una denúncia de CGT
L’Audiència de Barcelona admet a tràmit la denúncia de CGT
dimarts 29 de març de 2016 / Comunicats / Visites: 661
MenéameL’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA APRECIA INDICIS DE TRÀFIC D’INFLUÈNCIES EN LA CONTRACTACIÓ A TMB.

Admesa a tràmit la denúncia de CGT – Bus de Barcelona per la contractació a dit de 4 familiars de sindicalistes d’UGT i SIT.


La contractació es va realitzar el mes de juliol de 2015 a Metro de Barcelona.


L’Audiència Provincial de Barcelona, en apreciar indicis de possible delicte penal, revoca la inadmissió a tràmit de la querella de CGT-Bus per part del Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona.


Amb data 14 de març de 2016, la Secció Setena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha revocat la inadmissió a tràmit de la querella presentada per la secció sindical de la CGT a autobusos de Transports de Barcelona en contra de Transports Metropolitans de Barcelona per un possible delicte de tràfic d’influències (art. 428 Codi Penal) i/o de prevaricació administrativa (art. 405 i 405 Codi penal). La resolució considera que els indicis i la prova documental que acompanya la querella són sòlids i que podrien indicar l’existència d’un delicte de tràfic d’influències en la contractació aquest estiu passat (mes de juliol) de 4 familiars de dirigents de les seccions sindicals d’UGT i SIT a autobusos de Barcelona. Aquesta contractació, que es va produir sense seguir cap dels mecanismes establerts i passant per alt la denominada “bossa d’estiu”, va col·locar al Centre d’Atenció al Client del Metro de Barcelona i al Departament de Logística, Vendes i Recaptació del Metro de Barcelona a 3 persones que tenen estretes relacions de parentiu amb tres membres de les executives dels sindicats esmentats. El cas retorna al jutjat d’instrucció que haurà d’emprendre les diligències oportunes per a esclarir els fets. La resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona reconeix, a més, que Inspecció de Treball ja va constatar les irregularitats el mes de setembre de 2015 i va imposar sancions a TMB per aquests fets.


Es dóna la casualitat que els familiars de les persones contractades a dit són dirigents de dos dels tres sindicats amb qui l’actual administració de l’Ajuntament de Barcelona ha tancat els preacords del Conveni col·lectiu d’Autobusos de Barcelona. Preacords que en dues ocasions, el novembre del 2015 i el febrer de 2016, han refusat per àmplia majoria. Aquests dos sindicats s’han negat a recolzar, a més, les convocatòries de mobilitzacions i aturades decidides reiteradament per assemblees de treballadors d’autobusos, tractant de boicotejar-les activament. De fet, l’Ajuntament de Barcelona els ha fet servir, junt amb CCOO, per a evitar reconèixer i asseure’s a negociar amb el Comitè de vaga i amb l’assemblea de treballadors/es.


Lluny de suposar un canvi d’aires, fins ara Barcelona En Comú sembla voler mantenir les pràctiques mafioses a TMB. El cas denunciat de contractació a dit dels sindicats més propers a la direcció (i, per tant, a l’Ajuntament) és, de moment, el darrer capítol d’un nou intent de comprar fidelitats sindicals endollant familiars una empresa municipal.

Barcelona, 29 de març de 2016

SECCIÓ SINDICAL CGT TB BUS

Més informació:

- https://twitter.com/cgtbus
- http://cgtbus.es/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Ordre judicial de cerca i captura contra el Secretari General de la CGT de Catalunya en el marc del procés judicial del cas ’27 i més’
  2. Comunicat de la CGT de Sallent en solidaritat amb Anna Gabriel
  3. Material per a la Vaga General Feminista del 8 de març de 2018
  4. Com actuar en cas que l’empresa vulgui ’camuflar’ un accident laboral
  5. Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8 de Març
  6. Manifest de la CGT per a la vaga general del 8 de març de 2018. Sense les dones el món no funciona
  7. Cerca i captura
  8. Ni al cap ni enlloc! Concentració el 27 de febrer a l’Audiència Provincial de Tarragona pel judici per la denúncia contra els abusos policials a la vaga general del 14N 2012
  9. Crida de CGT Ensenyament a la Vaga General Feminista del 8 de Març
  10. CGT Ensenyament de Lleida registra una proposta de resolució per expulsar al director de l’escola de l’Opus de la comissió municipal contra la segregació escolar

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid