Comunicat CGT Ensenyament Lleida davant el tancament de línies de P3 i la negació del departament a ampliar instituts - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat CGT Ensenyament Lleida davant el tancament de línies de P3 i la negació del departament a ampliar instituts
dimecres 9 de març de 2016 / Comunicats / Visites: 136
Menéame

Ja fa uns quants anys que la política de les retallades de Convergència i Unió ens roba línies d’infantil i ens tanca escoles públiques. Enguany, com no podia ser d’una altra manera, malgrat la pressió social perquè s’aturi aquest cúmul de despropòsits, el senyor Miquel Àngel Cullerés i Balagueró –director dels ST de Lleida i militant de CiU–, ha decidit fer com qui sent ploure i tirar pel dret.

Per tant, com a sindicat d’Ensenyament de CGT Lleida volem fer palès el nostre rebuig més absolut al tancament de línies de P3 a la ciutat de Lleida en general i, en concret, a la idea maquiavèl·lica de fusionar les dues escoles públiques del Secà de Sant Pere que, per altra banda, ambdues escoles apliquen metodologies pedagògiques antagòniques. Entenem que aquesta aposta respon a interessos polítics l’objectiu dels quals és degenerar, denigrar i malbaratar l’escola pública per justificar en un futur les injeccions de capital als centres concertats i seguir perpetrant, d’aquesta manera, la privatització de l’ensenyament.

De la mateixa manera, creiem necessari qualificar d’ineptitud la manca de previsió del Departament a l’hora de gestionar la matriculació als centres d’ensenyament secundari. Fa anys que tothom sap que, per al curs 2016 – 2017 (inici del boom) i fins al curs 2025 – 2026 (última promoció dels anys d’alta natalitat), caldrà una ampliació considerable de places als instituts de Lleida i, per això mateix, ens sorprèn que el cap dels nostres ST digui públicament que ara és massa tard per fer les obres necessàries perquè quan estiguessin acabades ja no caldrien. Des de CGT hem de dir que entenem aquesta mena de declaracions com un insult a la intel·ligència de la població.

Per tot això, concloem aquest comunicat exigint:

- Reducció de ràtios; especialment a P-3, però no només.
- Ampliació i construcció de centres d’ensenyament secundari.
- Tancament de barracons.
- Que NO es tanqui cap línia ni molt menys cap escola pública.

És ara que cal aprofitar el moment històric per assentar les bases d’un model educatiu públic i anar enretirant les subvencions públiques pels alumnes matriculats a P-3 a totes les escoles concertades properes als barris, pobles i/o espais on baixa la natalitat.

I, finalment, recordem que hi ha 16 escoles de l’Opus Dei a tot Catalunya que reben cada any 30 milions d’euros de pressupost públic mentre a les públiques es tanquen línies, s’enllaunen alumnes i s’habiliten barracons en lloc d’aules per manca de pressupost.

L’EDUCACIÓ NO ÉS UNA MERCADERIA!
NO AL TANCAMENT DE LÍNIES!
NOUS INSITUTS, JA!

CGT Ensenyament Lleida

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  10. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid