Nota de premsa sobre les accions de dimecres 24 de febrer realitzades per Stop Pujades Transport - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Nota de premsa sobre les accions de dimecres 24 de febrer realitzades per Stop Pujades Transport
divendres 26 de febrer de 2016 / Comunicats / Visites: 145
Menéame

El 24 de febrer, la Plataforma Stop Pujades Transport va tornar a realitzar diverses accions per a reclamar la tornada a les tarifes de 2013, la creació d’una taula social on es decideixin les futures tarificacions, que la T-Mobilitat sigui 100% pública i l’arribada de la L10-Sud a la Marina-Zona Franca de manera immediata.

L’acció va començar a les 17:30 a les estacions de metro de Ciutat Meridiana, Llucmajor, Fontana, Maragall, Arc de Triomf, Horta, Plaça de Sants i Sant Andreu, i va acabar en els entorns de la Fira 2 de L’Hospitalet. Allí, la circulació de trens es va veure interrompuda durant 45 minuts, els Ferrocarrils de la Generalitat direcció Plaça Espanya (deixant lliure la via en direcció al Baix Llobregat) i, durant 15 minuts, a la L9-Sud en direcció a l’Aeroport.

Des de la plataforma Stop Pujades Transport, valorem molt positivament l’acció de les activistes, que sempre va ser totalment pacífica i sense cap més contratemps, permetent a la majoria d’habitants de Barcelona continuar amb la seva activitat diària i concentrant la reivindicació en els combois utilitzats en gran part per les congressistes assistents al World Mobile Congress.

L’acció de la tarda va ser precedida a les 14h per una obertura de portes a l’estació de metro de Palau Reial per part de les estudiants de les facultats del Campus Diagonal. Aquesta acció, que també va ser realitzada en un ambient pacífic però reivindicatiu, va permetre a desenes d’usuàries accedir de manera gratuïta al servei de Metro.

Al final de la jornada, hem efectuat un recompte total de 8 identificacions: dues d’elles son corresponents a la finalització de l’acció de Palau Reial i les 6 restants, van ser realitzades en els entorns de l’estació de metro Sagrera, quan algunes activistes tornaven a les seves llars i on van ser perseguides per un fort desplegament de Mossos d’Esquadra. Una de les identificacions realitzades va ser a una persona que ni tan sols havia acudit a les concentracions.

Durant l’acció a la Fira 2, es va estar en contacte permanentment amb l’equip de l’Àrea de Mediació i Negociació dels Mossos d’Esquadra, arribant a acords que totes les parts van complir. Per tant, no podem entendre com després d’una acció pacífica on no es va posar a cap persona en perill, es pugui realitzar tal acte de violència i, per tant, entenem totalment desproporcionada la posterior persecució i identificació efectuada per la policia.

És per això que des Stop Pujades de Transport exigim:

1. Que la Generalitat de Catalunya ordeni al cos de Mossos d’Esquadra, que no realitzin cap denúncia ni es personin com a acusació en un possible procediment contra les activistes.

2. Que els Ajuntaments de Barcelona i L’Hospitalet també renunciïn al seu dret a presentar-se com a acusació.

3. Que es demanin disculpes públiques a la persona identificada sense cap motiu i quedi automàticament fora de qualsevol tipus de procediment legal.

A més, volem deixar clar que la Plataforma Stop Pujades Transport seguirà realitzant accions i concentracions durant els pròxims mesos, de cara a pressionar als partits presents al Parlament i a l’Ajuntament de Barcelona, per a que en els respectius pressupostos pendents d’aprovació, s’hi reservi una partida destinada a baixades tarifàries i ajudes socials per al transport.

Finalment, Stop Pujades del Transport vol mostrar tot el seu suport a les veïnes de La Marina-Zona Franca, en la seva reivindicació defensant l’arribada de la L10-Sud al seu barri, i a les treballadores de TMB en vaga, en lluita per unes condicions laborals dignes.

Barcelona, 25 de febrer de 2016

#stoppujadestransport
Contacte: 644599553 - 660722222 - 654372206
http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid