CGT denúncia l'espoli del bé public - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT denúncia l’espoli del bé public
Comunicat SP Comitè Confederal CGT
dimecres 24 de febrer de 2016 / Comunicació / Visites: 418
Menéame

CGT DENUNCIA L’ESPOLI DEL BÉ PÚBLIC

Cada servei privatitzat és més deute i menys drets

CGT anuncia una primavera calenta en el públic

Coincidint amb l’aniversari de l’intent d’espoli a la democràcia, aquest 23F representants d´empreses públiques (Sanitat Madrid, TRAGSA, Correus, Aena, RTVE, Telemadrid, Sector Ferroviari, Tragsatec, INDRA, Aeroports Espanyols i Navegació Aèria ...) i el Sector Bancari en mans de l’Estat, entre altres, s’han reunit per denunciar l’espoli social a la ciutadania que representa el transvasament a mans privades de serveis bàsics públics.

Sota el mantell d’una ideologia neoliberal, durant aquests 35 anys -i l’empara de tots els governs- s’ha expropiat (a preus ridículs) a la ciutadania el que era seu, privant-la de serveis essencials. La corrupció sistemàtica, que veiem tots els dies als jutjats, no és aliena a aquest espoli.

CGT-que celebra un Congrés Extraordinari el proper mes d’abril per acordar estratègies de cara a la recuperació del que públic- ha acordat aquest 23F unir esforços en empreses i sectors públics de cara a explicar a la ciutadania que cada servei privatitzat és una precarització més i un servei menys que se li presta. També es pretén mobilitzar la societat civil i a les plantilles de les empreses públiques de cara a una primavera calenta.

Participants a la reunió han exposat la problemàtica dins dels seus centres de treball,
coincidint que el guió neoliberal ha estat sempre el mateix: desprestigiar el públic, reduir plantilles, externalitzar càrregues de treball fins a posar en marxa -gràcies a les reformes laborals- uns ERO brutals que han destruït milers de llocs de treball públics.

CGT ressalta també la contínua precarització de les condicions laborals (amb categories que en molts casos cobren salaris fam), la multiplicació de la temporalitat, les càrregues de treball difícilment assumibles, així com l’augment desmesurat dels expedients disciplinaris i l’assetjament laboral. En definitiva, més precarització igual a menys treball digne.

CGT entén que en aquesta defensa és necessària la coordinació amb altres organitzacions i grups socials que defensen també ho públic, així com una pedagogia social que desmunti les contínues campanyes mediàtiques a favor dels lobbies que, amb una voracitat insaciable, volen desmuntar el que queda dels nostres serveis i llocs de treball públics.

NO SOBREN LLOCS DE TREBALL, FALTEN SERVEIS.

PER LA DEFENSA DE LES CONDICIONS LABORALS I SOCIALS DE TOTES.

EL BÉ PÚBLIC ÉS DE TOTS: DEFENSA-HO

Madrid, 23 de febrer de 2016

CGT CONFEDERAL

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Catalunya i les anarquistes
  2. 11è Congrés de CGT Catalunya a Igualada-Òdena
  3. Els socorristes de les platges de Barcelona presenten denúncia a Inspecció de Treball perquè les cadires de vigilància no garanteixen la salut dels treballadors i la seguretat dels banyistes
  4. Nota de premsa sobre l’XIè Congrés de la CGT de Catalunya que tindrà lloc a Igualada-Òdena del 19 al 21 d’octubre
  5. Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga el 25 d’octubre per reclamar unes millors condicions laborals
  6. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  7. Contra l’acomiadament de tres treballadors de TEPSA Barcelona
  8. El 27 d’octubre tindrà lloc el III Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana. Segregació(ns)
  9. Ha sortit el número 204 de la revista Catalunya (Setembre-Octubre 2018)
  10. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid