La CGT de Catalunya davant els atacs al dret de vaga - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT de Catalunya davant els atacs al dret de vaga
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
dimecres 24 de febrer de 2016 / Comunicats / Visites: 2158
Menéame

El conjunt de la CGT de Catalunya no podem quedar impassibles davant els greus atacs al dret de vaga, la criminalització de les plantilles i les mentides que s’estan produint arran dels conflictes laborals al Metro i Bus de Barcelona.

No entrarem a valorar la gestió d’aquests conflictes duta a terme per l’Ajuntament de Barcelona, doncs els comitès de vaga de Metro i del Bus ja ho han fet reiteradament, així com les nostres seccions sindicals.

Ara bé, si que volem remarcar que el conjunt de la CGT considerem inacceptable les actituds que deslegitimin, ataquin el dret de vaga o l’intentin minimitzar per a convertir la força de les plantilles en irrellevant. L’argumentari que estan fent servir els responsables del govern municipal de Barcelona és més aviat propi de la ideologia de la patronal: Negar la capacitat negociadora de la vaga, criminalitzar la plantilla per a enfrontar-la amb altres treballadors, pressionar amb cartes per a que no es faci vaga o reclamar un increment de serveis mínims (pactats anteriorment) per a minimitzar la seva força.

Finalment la pressió municipal ha assolit el seu objectiu i la vaga de dimecres tindrà un 15% més de serveis mínims, que suposen un 65% del servei normal en hora punta i un 45% la resta del dia..

Aquests greus atacs tenen un agreujant: en produir-se des d’opcions polítiques amb certa influència dins de la classe treballadora, els seus missatges antisindicals no són tan fàcilment percebuts com una amenaça i contribueixen de forma més eficient a estendre els dogmes de les classes dominants. Especialment els que fan referència al fet mateix del conflicte i la necessitat dels i les treballadores per a actuar amb força per a assolir els seus justos objectius.

Aquest sorprenent viratge ha rearmat la patronal per aprofitar el moment i apuntar més alt. Ahir Foment del Treball ja demanava una llei de vaga que introdueixi més motius per a il·legalitzar vagues i en minimitzi encara més la seva força.

Davant tot això, volem fer saber:

- El dret de vaga és un dret essencial de la classe treballadora arrencat a la burgesia amb una història de morts, empresonats i torturats. I el defensarem com i on calgui i per la via dels fets.

- Tothom que ataqui aquest dret, sigui de forma directa o amb el silenci còmplice davant les agressions, ens tindrà al davant per a denunciar-ho i impedir els seus objectius.

- La CGT de Catalunya considera que l’assemblea de treballadores i la mobilització són les eines més eficients per a impedir les injustícies que el Poder, el d’abans i el d’ara, exerceix sobre tots nosaltres.

Barcelona, 24 de febrer de 2016

Secretariat Permanent del Comitè Confederal la CGT de Catalunya

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. Campanya Aturem la Invasió
  5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  6. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid