El Grup en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha lliurat 5566 signatures de rebuig al Consorci sanitari encobert - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El Grup en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha lliurat 5566 signatures de rebuig al Consorci sanitari encobert
dissabte 6 de febrer de 2016 / Comunicats / Visites: 236
Menéame

EL GRUP EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA LLIURA 5566 SIGNATURES DE REBUIG AL “CONSORCI SANITARI ENCOBERT”

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona format pels sindicats CGT i Cobas, la CUP, i persones a títol individual ha lliurat el 4 de febrer als Serveis Territorials de Salut a Tarragona 5.566 signatures adreçades al Conseller de Salut Antoni Comín, que reclamen l’aturada dels Plans Funcionals.

Des de l’estiu passat, el Grup de Treball ha desenvolupat una campanya informativa i de recollida de signatures per tal de denunciar els anomenats Plans Funcionals que suposen una estratègia per malmetre i esmicolar la sanitat pública, deixant greument intervinguda la sanitat pública en benefici d’interessos empresarials privats.

El sindicalista de Co.Bas, Jaime Rodríguez, ha explicat que “la recollida de signatures s’ha dut a terme acompanyada de tot un procés pedagògic que de manera que la majoria de gent que ha signat és conscient, malgrat la complexitat del model sanitari, de l’amenaça que hi ha avui dia sobre la sanitat pública”.

En total, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha posat prop de mig centenar de taules informatives a l’Hospital Joan XXIII, als CAP’s de la ciutat i a llocs cèntrics com per exemple la Rambla. El seu objectiu, afirma Jaime Rodríguez és “acabar amb aquesta aliança estratègica entre l’HJ23 i Santa Tecla, que tan beneficia a la Xarxa Santa Tecla i aconseguir una sanitat 100% pública”.

Agustí Aragonés de la CGT, per la seva banda, ha remarcat que Plans Funcionals i ara TGN Salut Aliança Estratègica estan envoltats d’opacitat que impedeix clarificar com es gestionen els recursos a les unitats funcionals, com s’evitaran qüestions com la generació de tres llistes d’espera o el prestamisme laboral, etc. Igualment, ha afirmat que “és greu el fet que alguns pacients siguin obligats a ser atesos a l’Hospital Santa Tecla, malgrat la seva preferència per l’HJ23”.

En relació a la realitat que viuen els treballadors a l’HJ23, Aragonés ha expressat la seva indignació perquè “se’ns ha reduït la plantilla i s’han precaritzat les condicions laborals del personal, que cada cop treballa amb condicions de major estrés, s’han tancat llits i quiròfans, i la saturació i el col·lapse de les urgències és una tònica habitual”. El treballador de l’HJ23 ha comparat la situació l’hospital públic, cada cop més debilitat, i la de la Xarxa Santa Tecla, “que ha experimentat un creixement enorme del seu entramat empresarial els darrers anys”.

Una altra de les membres del Grup de Treball, la cupaire Laia Estrada, ha assenyalat que “el procés de privatització de la sanitat iniciat pel tripartit, i ampliat desvergonyidament pel exconseller Boi Ruiz, està més qüestionat que mai, ara hi ha la batalla per si aquest procés continua amb major profunditat o, per contra, s’intenta revertir amb l’inici del procés constituent”.

Per últim, Estrada ha recordat que hi ha quatre temes sobre la taula paralitzats: el Projecte Visc+, que el govern l’ha començat a desenvolupar cedint dades mèdiques dels usuaris als centres de recerca, sense garantia que aquestes dades no vagin a parar a empreses privades; els consorcis, ja que el CATSalut vol impulsar-los de nou redefinint-nos, tot reconeixent, que s’havien implementat d’esquenes a la ciutadania i sense respondre clarament a un interès de servei públic; l’ Activitat privada als centres públics, via la instrucció 15/2015, que el nou Conseller de Sanitat ha dit públicament que en la present legislatura pretén tirar endavant; i el desmantellament de l’atenció primària.

Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona,

Tarragona, 4 de febrer de 2016

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid