Situació lamentable a les oficines del Ministeri de Justícia a Catalunya per aconseguir un certificat de penals - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Situació lamentable a les oficines del Ministeri de Justícia a Catalunya per aconseguir un certificat de penals
Nota de premsa de Sindicat Federal de Treballadores i Treballadors de l’Administració General de l’Estat de la CGT (CGT-CAT)
divendres 22 de gener de 2016 / Comunicats / Visites: 517
Menéame

* Fins a vuit hores de cua per aconseguir un certificat de penals. La gent arriba a les quatre de la matinada.

* La manca de previsió i el gran nombre de peticions, provocades per la nova regulació de protecció de menors, supera la capacitat del Ministeri.

* Les cues es mantenen des de fa dies, sense que els responsables donin cap solució.

El Sindicat Federal de Treballadores i Treballadors de l’Administració General de l’Estat de la CGT, hem denunciat la total despreocupació del Ministeri de Justícia, per planificar l’entrega de certificats de penals a aquells que treballin amb menors, exigència en vigor des del 18 d’agost de 2015.

Hem demanat a la Gerència de Justícia de Catalunya l’establiment immediat de la cita prèvia que garanteixi un tracte digne a la ciutadania i acabi amb les cues nocturnes de gent de tot Catalunya.

També hem exigit la contractació pe personal interí per garantir el servei públic que tothom es mereix.

També que s’organitzin i funcionin tots els registres i un pla de coordinació del conjunt de les administracions públiques de Catalunya per evitar desplaçaments innecesaris.

Així mateix, que l’expedició se cenyenixi a certificar exclusivament l’absència dels antecedents a que es refereix l’apartat 5è de l’article 13 de la Llei orgànica 1/1996 per tal de no col·lisionar amb la Llei de Protecció de dades personals.

Els responsables de la gerència del Ministeri estan reunits avui 22 de gener a Madrid i esperem que tornin amb les solucions necessàries.

Barcelona, a 22 de gener de 2016

Sindicat Federal de Treballadores i Treballadors de l’Administració General de l’Estat de la CGT (CGT-CAT)

Informació LEGAL complementària:
Ley Orgánica 1/1996, de 15 de enero, de protección jurídica del menor, de modificación del Código Civil y de la Ley de Enjuiciamiento Civil. Artículo 13
Artículo 13 Obligaciones de los ciudadanos y deber de reserva de reserva

1. Toda persona o autoridad y especialmente aquello 1. s que por su profesión o función detecten una situación de
maltrato, de riesgo o de posible desamparo de un menor, lo comunicarán a la autoridad o sus agentes más próximos,
sin perjuicio de prestarle el auxilio inmediato que precise.
Número 1 del artículo 13 redactado por el apartado ocho del artículo primero de la Ley 26/2015, de 28 de julio, de modificación del sistema de protección a la infancia y a la adolescencia («B.O.E.» 29 julio).Vigencia: 18 agosto 2015

2. Cualquier persona o autoridad que tenga conocimi 2. ento de que un menor no está escolarizado o no asiste al centro escolar de forma habitual y sin justificación, durante el período obligatorio, deberá ponerlo en conocimiento de las autoridades públicas competentes, que adoptarán las medidas necesarias para su escolarización.

3. Las autoridades y las personas que por su profes 3. ión o función conozcan el caso actuarán con la debida reserva.

En las actuaciones se evitará toda interferencia innecesaria en la vida del menor.

4. Toda persona que tuviera noticia, a través de cu 4. alquier fuente de información, de un hecho que pudiera constituir un delito contra la libertad e indemnidad sexual, de trata de seres humanos, o de explotación de menores, tendrá la obligación de ponerlo en conocimiento del Ministerio Fiscal sin perjuicio de lo dispuesto en la legislación procesal penal.

Número 4 del artículo 13 introducido por el apartado ocho del artículo primero de la Ley 26/2015, de 28 de julio, de modificación del sistema de protección a la infancia y a la adolescencia («B.O.E.» 29 julio).Vigencia: 18 agosto 2015

5. Será requisito para el acceso y ejercicio a las profesiones, oficios y actividades que impliquen contacto habitual con menores, el no haber sido condenado por sentencia firme por algún delito contra la libertad e indemnidad sexual, que incluye la agresión y abuso sexual, acoso sexual, exhibicionismo y provocación sexual, prostitución y explotación sexual y corrupción de menores, así como por trata de seres humanos.
A tal efecto, quien pretenda el acceso a tales profesiones, oficios o actividades deberá acreditar esta circunstancia mediante la aportación de una certificación negativa del Registro Central de delincuentes sexuales.

Número 5 del artículo 13 introducido por el apartado ocho del artículo primero de la Ley 26/2015, de 28 de julio, de modificación del sistema de protección a la infancia y a la adolescencia («B.O.E.» 29 julio).Vigencia: 18 agosto 2015.

Disposición transitoria cuarta. Certificación de antecedentes penales.
Hasta que entre en funcionamiento el registro central de delincuentes sexuales certificación a la que se refiere el articulo 13 de la Ley orgánica 1//1996, de 15 de enero de Protección Jurídica del menor, de modificación parcial del Código Civil y de la ley Enjuiciamiento Civil será emitida por el Registro Central de Antecedentes Penales.

Més informació:

- TWITTER NO HAY DERECHO. CGT ADM. ESTAT

- WEB CGT ADMINISTRACIÓ DE L´ESTAT

Persones de contacte:

- Juli Camps Rodríguez, tlf 650 67 51 93.

- Miguel Ángel García Muñoz, tlf 656 65 74 52.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta
Comunicat CGT-CAT

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  2. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  3. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  4. CGT denuncia la precària situació existent a Correus de Sabadell
  5. Material Vaga General Feminista 8M
  6. La CGT denúncia una situació esperpèntica amb lectors d’empremtes digitals
  7. CGT Catalunya treu múscul arreu l’1 de maig.
  8. La CGT Lleida critica la inacció d’Educació (ERC) en el cas Maristes
  9. Actualitzar l’anarquisme sense adulterar-ho
  10. Davant la convocatòria de vaga del 16 de maig

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid