Declaren nul l’acomiadament d’una delegada sindical de CGT a la UAB - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Declaren nul l’acomiadament d’una delegada sindical de CGT a la UAB
dimecres 20 de gener de 2016 / Notícies / Visites: 432
Menéame

Declaren nul l’acomiadament d’una delegada sindical de CGT a la UAB, que va encapçalar, com a portaveu de l’AMPA, l’oposició al tancament de la llar d’infants Gespa

L’autoritat laboral corresponent ha declarat nul l’acomiadament de Mercè Màrquez, una delegada sindical de la CGT a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que s’havia distingit per encapçalar l’oposició al tancament de l’escola infantil Gespa. Màrquez va formar part de la candidatura del sindicat de tradició anarquista i va aconseguir ser escollida pels seus companys del Personal d’Administració i Serveis de la institució educativa.

La gerència de la Universitat ha comunicat a l’advocat de la militant de CGT que s’ha produït la sentència de nul·litat, cosa que implica la reincorporació a la feina de l’afectada, però encara no s’ha pogut llegir el contingut de la resolució judicial, segons fonts laborals.

Mercè Màrquez ha treballat els últims 15 anys per a la UAB, tot i que ho ha fet encadenant diversos contractes. Fa dos anys aquesta treballadora, com a secretària i portaveu de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’escola Gespa, va encapçalar l’oposició al tancament de la llar d’infants. Les protestes i gestions coordinades entre els treballadors de l’escola i les mares i pares, va aconseguir retardar un any el tancament. «Aquells mesos van suposar que com a portaveu fos coneguda per molta gent. Entre altres assumptes vam refutar informes falsos de gerència, cosa que segur que no els hi va semblar bé», assegura. L’escola Gespa havia estat sempre un centre molt avançat pedagògicament.

El 30 de juny de 2015 es va comunicar l’acomiadament de Màrquez. Abans, junt amb altres treballadors de la universitat autònoma, amb els que havia coincidit en la plataforma capítol 6, que reivindicava els drets dels treballadors contractats per obra i servei , va presentar candidatura a les eleccions sindicals en l’apartat del PAS. I just uns dies abans de la votació, però quan era candidata, la direcció administrativa de la UAB li va comunicar l’acomiadament.

La nul·litat de l’acomiadament de la sindicalista ja es veia venir. De fet, inspecció de treball va dictaminar que independentment de la resolució del cas, Mercè Màrquez havia de mantenir la seva condició de representant sindical.

El conflicte entre la Mercè Màrquez i la direcció administrativa de la UAB té diversos camins. Per una banda, la sindicalista reclama el reconeixement del fet que treballa des de fa 12 anys a la universitat, tot i que encadenant contractes d’obra i servei. En aquest sentit reclama que efectivfament ha estat sempre treballadora estructural, cosa que justifica pels llocs ocupats, de suport a la recerca i la docència.

«Ha estat una cosa molt curiosa, perquè des que em van acomiadar a cada reunió amb l’empresa m’he presentat, i immediatament la part de gerència s’aixecava de la taula», esperem que això canviï. Afirma.

Existeix la possibilitat que la UAB presentí recus a la sentència. Això no obstant, la nul·litat implica a curt termini la reincorporació a la feina i el cobrament de tots els salaris que hauria d’haver percebut, però, clar, sense haver treballat, asseguren a CGT.

* Notícia extreta del Diari del Treball
http://diaritreball.cat/declaren-nul-lacomiadament-duna-delegada-sindical-cgt-uab/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  4. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  5. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  10. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid