CGT Saint Gobain denuncia que l’empresa rebenta el conveni amb el Pla de Competitivitat - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT Saint Gobain denuncia que l’empresa rebenta el conveni amb el Pla de Competitivitat
dimecres 13 de gener de 2016 / Notícies / Visites: 264
Menéame

El sindicat CGT alerta que “l’única pretensió de l’empresa és l’eliminació de llocs de treball, sobretot a través de l’externalització d’activitats”.

El departament de Recursos Humans de Saint Gobain (empresa cristallera situada a l’Arboç) ha presentat aquesta setmana al Comitè de Treballadors un Pla de Competitivitat. I des de la CGT han alertat amb un comunicat que en realitat l’objectiu de l’empresa amb aquest pla és rebentar el conveni col·lectiu.

Els arguments exposats per l’empresa per al nou ple són reduir el cost d’energia, reduir el cost de les matèries primeres i millorar la qualitat dels rebutjos, entre d’altres. Tot plegat, la CGT no ho troba novedós i el que en realitat els preocupa són els vuit punts amb els quals l’empresa vol aconseguir la competitivitat i que tenen l’objectiu de reduir la massa salarial de la plantilla que es regeix pel conveni col·lectiu en 500.000 euros.

Els vuit punts que afectarien la plantilla són els següents: externalització de la recepció de matèries primeres; externalització de la tota la Bystronic; reducció d’OTP i reorganització de manteniment; polivalència i flexibilitat a la Zona Freda; revisar i definir tots els “professiogrames” existents i per tant, requalificar-los a la baixa; contractes de relleu; regularització de les hores extres; redefinició de la PGP adequada als resultats del negoci al centre.

Alerta per l’eliminació de llocs de treball

Davant de tot aquest pla, la CGT alerta que “l’única pretensió de l’empresa és l’eliminació de llocs de treball, sobretot a través de l’externalització d’activitats, que des de CGT i en base al Conveni considerem de producció, per tant no externalitzables”. Tot plegat, si s’implementés, consideren que comportaria “la reducció de la plantilla amb el consegüent increment de la càrrega de treball per a la resta de treballadors i treballadores, i també condemnar a les noves incorporacions a unes condicions més precàries i injustes, i la reducció de les remuneracions en general per a tots els treballadors i treballadores”.

Així que entenen que “aquest pla no és de competitivitat, sinó que és un pla d’atac; d’atac dur als nostres drets, d’atac frontal al conveni col·lectiu, a l’ocupació i a la seva qualitat”.

Davant de tot plegat, fonts sindicals han explicat a Xarxa Penedès que aquest matí s’ha reunit el Comitè de Treballadors per valorar el Pla de Competitivitat.

* Notícia extreta de Xarxa Penedès:
http://xarxapenedes.cat/cgt-saint-gobain-denuncia-que-lempresa-rebenta-el-conveni-amb-el-pla-de-competitivitat/

* Més informació al blog de la Secció sindical de CGT:
https://cgtsaintgobain.wordpress.com/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid