La plantilla del servei de neteja d’Igualada convoca vaga pel 10 de desembre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La plantilla del servei de neteja d’Igualada convoca vaga pel 10 de desembre
dimecres 2 de desembre de 2015 / Notícies / Visites: 277
Menéame

El comitè d’empresa, presidit per la CGT, denuncia que l’empresa mixta (FCC i Ajuntament) ha reduït la plantilla, cosa que ha comportat un augment de ritmes de treball i perill per la salut dels treballadors. També critiquen l’elevat percentatge de contractes laborals.

El comitè d’empresa de la Societat Municippal Mediambiental d’Igualada (empresa mixta formada per l’Ajuntament i l’empresa FCC) ha convocat una vaga pel 10 de desembre. A més, per donar suport a les demandes de la plantilla, la vaga anirà acompanyada d’una concentració a les 12h del migdia a la plaça de l’Ajuntament.

Demandes de la plantilla

Des del comitè, que està presidit per Pedro González, de la CGT, expliquen que des del gener d’enguany estan negociant el conveni d’aplicació sense que s’hagi arribat a cap acord. I lamenten que l’empresa s’hagi negat fins i tot a retirar articles que entenen que són il·legals, com per exemple el treball a preu fet. A més, no es tenen en compte “les polítiques socials o de conciliació de la vida familiar” i l’augment salarial implica “anar perdent poder adquisitiu cada any”.

A més, alerten que la plantilla s’ha reduït un 20% els darrers anys, cosa que ha comportat augmentar els ritmes de treball i posa en perill de vegades la salut dels treballadors i treballadores. També denuncien que “el percentatge de companys i companyes en contracte temporal és elevat, ja que frega el 40% de la plantilla i, en alguns casos són fraudulents perquè ocupen llocs fixes”.

Finalment, també critiquen que l’empresa “incompleix sistemàticament obligacions en matèria de salut laboral. I posen un exemple: l’equip de recollida de mobles i altres artefactes l’haurien de fer un conductor i un peó, però actualment només el forma un conductor sol. I el mateix succeeix amb la recollida porta a porta i sovint amb la màquina escombradora.

Així que es mobilitzaran per tal d’aconseguir que hi hagi un canvi en totes aquestes condicions.

La vaga la faran una hora per torn: de 12h 13h, de 14h a 15h i de 22h a 23h.

* Notícia publicada a Xarxa Penedès.
http://xarxapenedes.cat/la-plantilla-del-servei-de-neteja-digualada-convoca-vaga-pel-10-de-desembre/

Més informació:

- TWITTER CGT ANOIA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid