Reedició actualitzada de la Guia antirepressiva de la CGT: Drets i Llibertats per a la Lluita Sindical i Social - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Reedició actualitzada de la Guia antirepressiva de la CGT: Drets i Llibertats per a la Lluita Sindical i Social
diumenge 29 de novembre de 2015 / Materials de formació / Visites: 2669
Menéame

GUIA ANTIRREPRESIVA

Drets i Llibertats per a la Lluita Sindical i Social

Davant la situació de falta de llibertats i de feroç repressió que des del Poder s’està perpetrant per frenar la indignació i la lluita, cada vegada més palesa, de les ciutadanes i ciutadans de l’Estat Espanyol, tornem a reeditar, actualitzada en funció de les noves lleis lliberticides -Llei Mordassa, Reforma del Codi Penal etc.,- que ha promulgat el Govern, la Guia Antirrepresiva “Drets i Llibertats per a la Lluita Social i Sindical”.

Amb l’entrada en vigor de la Llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa) i la reforma del Codi Penal, els drets fonamentals de les persones estan desapareixent al territori de l’estat espanyol, i ens trobem de fet en una situació de repressió i falta de llibertats digna de qualsevol dictadura.

Amb la finalitat de preservar el pla de les elits dominants en el seu afany d’augmentar les seves taxes de guany -mitjançant la sobre explotació i el robatori per desposesió de la classe treballadora-, el Poder es protegeix mitjançant la repressió que exerceix a través les seves forces repressives.

Ni les crítiques de multitud d’Organismes internacionals de drets Humans, ni l’oposició de totes les organitzacions socials i sindicals, així com de la resta dels partits polítics, han impedit que el Govern del PP fent ús de la seva majoria absoluta, ens hagi imposat un règim policial en el qual les forces de seguretat de l’estat tenen, al seu criteri, la capacitat d’imposar sancions administratives al marge del poder judicial, amb el que el dret de defensa s’encareix i dificulta.

Davant aquesta situació, nosaltres que diàriament lluitem per la defensa dels nostres drets laborals i socials, que ens oposem als desnonaments que arruïnen la vida a milers de famílies, que defensem els serveis públics propietat de la ciutadania, sanitat, educació, dependència, serveis socials etc., nosaltres i nosaltres que ens rebel·lem davant l’ocupació precària, l’atur que obliga a emigrar a les persones joves, que recolzem a les persones migrants obligades a sortir del seu país per la situació de persecució i misèria, conseqüència de l’espoli i les guerres afavorides per l’avarícia de les elits neoliberals dels estats, “pretesament democràtics”, d’occident, som nosaltres, les persones del poble treballador els qui tenim el poder de canviar aquesta situació mitjançant la desobediència i la mobilització no consentint ni confirmant les seves lleis amb el nostre silenci.

Amb l’edició d’aquesta Guia, elaborada amb l’esforç del gabinet jurídic confederal, en la qual es desgranen les diferents situacions amb les quals ens podem trobar en la nostra lluita quotidiana per la defensa dels nostres drets, posem a la disposició de les i els militants de CGT i dels moviments socials, una eina de defensa i consulta per a les situacions que es puguin produir per l’acció de les forces de seguretat de l’Estat, tant en les lluites reivindicatives en les empreses, com en els entorns de la lluita social.

Secretaria de Comunicació SP CC CGT

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Una setmana de vagues i algunes conclusions
  2. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  5. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  6. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  7. Arrenquen cinc dies de vaga i mobilitzacions a tot el personal d’atenció primària
  8. Per què CGT Ensenyament no convoca vaga el 12D
  9. Comunicat de Dones Llibertàries CGT davant el 25N 2018
  10. CGT convoca vaga d’àmbit estatal de 23 hores a ADIF i RENFE el 21 de desembre

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid