Comunicat de CGT davant l'Enquesta de Població Activa (EPA) 3er Trimestre 2015 - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de CGT davant l’Enquesta de Població Activa (EPA) 3er Trimestre 2015
dilluns 26 d'octubre de 2015 / Acció Sindical / Visites: 251
Menéame

EPA III Trimestre 2015

"El mercat laboral de la legislatura del PP ... és un mercat de" tot a 100% "

El PP, des que arriba al govern al desembre del 2011, no només pretén "recuperar la taxa de guany del capital ", sinó que la recuperació econòmica, la nominal, la mesura només en dècimes de creixement sobre el PIB, es fa sobre el robatori de salaris, de llocs de treball i de prestacions socials.

L’EPA del III Trimestre gairebé tanca el cicle de la legislatura d’aquest govern lliberticida i, tot i ser una EPA "favorable", en termes de miratge de creació d’ocupació i reducció d’aturats i aturades (la gran afluència de turistes al trimestre, explica el tipus d’ocupació creada en termes quantitatius i qualitatius), torna dotar-nos d’una excel·lent radiografia del dolor, del dany causat en la majoria social treballadora, per l’acció política d¡austericidi de governs i polítics corruptes i impunes a la justícia social.

Un primer element que desmunta la gran mentida i estafa del PP: des del 2012 fins setembre 2015 s’han destruït 33 milions d’hores de treball que equivalen a ni més ni menys de 884.099 llocs de treball.

Un segon element: la població activa, des de novembre 2011 a setembre 2015, ha disminuït en 600.000 persones,és a dir, s’han anat a l’emigració (joves, migrants) o a casa, en aquest cas,dones fonamentalment, ja que han de cuidar dependents, tornant-se a reproduir el tracte desigual en el dret a ocupació de les dones i, per tant, els seus menors taxes d’activitat i majors taxes d’atur.

Responsabilitat absoluta d’unes polítiques patriarcals i de la no aplicació de la llei de dependència i cures.

La disminució de la població activa, alhora que la creació de llocs de treball a temps parcial de manera exponencial, és la que fa mostrar a la societat el miratge de que l’atur disminueix.

L’ocupació parcial (per hores a la setmana o simplement d’una hora) amb les seves creixements (més d’un 25%), en termes estadístics, compta com una feina.

S’han destruït 438.900 llocs de treball fixos ia jornada completa i el 92% dels llocs de treball creats són llocs de treball temporals (els serveis han absorbit 2/3 de tots els nous llocs de treball creats.

El tercer element té a veure amb la població ocupada i les llars amb tots els seus membres en atur: pel que fa a l’ocupació, es troben ocupats i ocupades 438.000 persones menys a setembre 2015 que en novembre 2011.

D’altra banda, la taxa d’ocupació de les dones descendeix significativament i els llars on tots els seus membres estan a l’atur han augmentat en 147.700 el 2011 al 2015. Alhora que ens trobem amb 721.900 llars on no entra cap ingrés.

El quart element: baixen les persones assalariades, tant en el sector privat com en el públic , en un total de 500.400 persones.

I la pèrdua llocs de treball assalariats en el Sector Públic ha suposat que en l’Administració Central s’hagin destruït 43.700 llocs de treball. A la Seguretat Social s’han perdut 9.500 llocs de treball. En les Administracions autonòmiques, la pèrdua de llocs de treball és de 189.400 i per últim en les Administracions Locals (Ajuntaments), s’han destruït 62.500 ocupacions.

L’atur segueix en taxes nominals "indecents" (4.850.000), és a dir el 21,18%, però en taxes reals, si tinguéssim en compte que ningú està parat per la seva pròpia voluntat i li suméssim les 600.000 persones que s’han desafectat de la població activa, més els centenars de milers d’ocupats a temps parcial, de vegades per una hora a la setmana, la taxa real d’aturats/es, més la subocupació, ens mostraria no ja només la indecència d’aquesta taxa, sinó la criminalitat de l’acció dels polítics.

Els salaris han tingut un tractament únic: La disminució real de la massa salarial global, tant en salaris directes, on les pèrdues des de l’inici de la crisi-estafa s’acosta al 25%, com en els salaris indirectes (prestacions socials i pensions).

A això se li ha de cridar pel seu nom, ROBATORI LEGAL garantit per lleis com la Llei 3/2012 de reforma laboral del Mercat de Treball i la Llei de Pensions del PP sobre el factor de sostenibilitat i l’índex de revaloració.

La realitat del dolor i el drama social que patim la majoria social, assalariats i assalariades i pensionistes, alhora que aturats i aturades, quan es la "retorça" i "distorsiona" en nom d’una suposada "recuperació econòmica", no és només un "atemptat contra la intel·ligència humana", sinó, sobretot, és un crim social amb l’agreujant de la premeditació i traïdoria.

A 26 d’octubre del 2015

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid