Treballadores del servei d’atenció a domicili i la Fed. AA.VV. de Sabadell denuncien les condicions laborals de Clece - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Treballadores del servei d’atenció a domicili i la Fed. AA.VV. de Sabadell denuncien les condicions laborals de Clece
divendres 23 d'octubre de 2015 / Notícies / Visites: 387
Menéame

Treballadores de l’empresa Clece vinculades al sindicat CGT, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, demanen al govern municipal que faci un major seguiment de les condicions del contracte d’atenció domiciliària. Denuncien pèrdua de drets laborals i pitjors condicions del servei. La protesta arriba en ple debat sobre les municipalitzacions.

El govern local, format de moment per Esquerra i la Crida per Sabadell, ha assegurat que es vol replantejar les externalitzacions de serveis a empreses privades. En l’àrea de Serveis Socials, el contracte més gran és el de Clece, empresa del holding presidit per Florentino Pérez, qui presta el servei d’atenció domiciliària i d’auxiliar de la llar a Sabadell des de l’any 2012. El contracte, aprovat amb l’únic vot del PSC i les abstencions llavors del PP i ICV, s’allarga fins la tardor de l’any 2016 (més info: ‘Una empresa de Florentino Pérez es queda el contracte d’atenció a domicili a Sabadell‘). L’empresa cobra 14 milions d’euros pels quatre anys.

Quatre persones vinculades a l’empresa han denunciat aquest dijous les condicions laborals, com ho van fer fa setmanes davant el grup municipal d’Unitat pel Canvi (més info: ‘UpC vol municipalitzar un servei externalitzat a una empresa de Florentino Pérez‘). Segons la treballadora i exmembre del comitè Rosa Salido, l’any 2012 es van eliminar dos plusos salarials (uns 50 euros al mes en total), la plantilla té poc material (bates, guants, mascaretes) i s’han incomplert les resolucions del Tribunal Laboral de Catalunya pel que fa al temps de desplaçament. “Incompleixen les sentències i ens deuen hores”, ha afegit. Per la seva part, Daniela Antón, membre del comitè d’empresa pel sindicat CGT, sosté que “al fer-se el canvi d’empresa hem perdut bona part dels drets laborals que teníem i no hi ha cap tipus de prevenció de riscos laborals”. Les treballadors recorden que els usuaris del servei són persones dependents de totes les edats. A més, mantenen que la plantilla s’ha reduït més d’un 25 per cent en tres anys, de les 218 persones l’any 2012 a 170 treballadores ara mateix entre oficines, treballadores socials i auxiliars de la llarg.

Les treballadors han tingut el suport de la responsable d’Acció Sindical de CGT a Sabadell i extreballadora de Clece, María Orcera, i de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell.

L’administració ha de ser més diligent i més activa. Demanem que el govern local es reuneixi cada tres o sis mesos amb els comitès d’empresa per fer seguiment dels contractes. Però en el fons el que cal és recuperar els serveis externalitzats que pertoquen a les persones. No es pot fer negoci amb la salut”, assegura el president de la FAV Sabadell, Manuel Navas.

Les treballadores, vinculades a CGT, tenen una reunió prevista pel 8 d’octubre amb l’executiu local. “Tenim esperança”, assegura Salido. Voldrien que el consistori municipalitzés el servei l’any vinent, o abans, si es demostra l’incompliment del plec de condicions. Asseguren que hi ha desenes de denúncies als Jutjats de Sabadell, i que els donen la raó, però que l’empresa les incompleix de forma persistent.

Internalitzacions

De moment, però, a curt termini l’única municipalització que està sobre la taula és la del servei de zona blava. La concessió s’ha allargat tres mesos a l’empresa Serveis Generals de Municipis SA (SGMSA, d’Àgora Grup) abans de prendre una decisió definitiva.

FONT: ISABADELL

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid