CGT METRO BCN davant la retirada de TMB de la gestió del Metro d'Oporto - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT METRO BCN davant la retirada de TMB de la gestió del Metro d’Oporto
Comunicat CGT Metro Barcelona
dijous 20 d'agost de 2015 / Acció Sindical / Visites: 470
Menéame

LA CGT DE METRO DAVANT LA RETIRADA DE TMB DE LA GESTIÓ DEL METRO D’OPORTO
 
Davant la decisió del Govern portuguès de cancel·lar, per incompliment de contracte, la gestió de tota la xarxa de transport públic de Porto -metro i autobusos- a la societat formada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Moventia, la Secció Sindical de la CGT a Metro de Barcelona vol denunciar l’obscurantisme amb què TMB està duent a terme operacions similars a la del metro de Porto en altres ciutats com Lisboa, Panamà o el Caire, on des de fa anys directius i tècnics del metro de Barcelona estan actuant en una mena de "comissió de servei" amb una total falta de transparència.
 
La CGT, sindicat majoritari al Metro de Barcelona, ​​exigeix ​​a la direcció de TMB que expliqui els diners públics que està invertint en aquestes aventures especulatives fora de la ciutat, mitjançant la seva participació en consorcis i empreses sobre les activitats i funcionament ningú a TMB dóna explicacions.
 
Aquesta setmana s’ha sabut que el Govern portuguès ha retirat a Transports Ciutat Comtal (TCC) -societat constituïda el 1991 per TMB i Moventia- la gestió del metro de Porto per la manca de pagament d’una garantia d’uns 20 milions d’euros. TCC havia guanyat a principis d’any el concurs per gestionar aquesta xarxa de transport urbà, després de lliurar un aval de 17 milions d’euros.
 
CGT desconeix, perquè TMB no ho ha fet públic, si els 17 milions lliurats formaven part dels 20 que exigia el contracte signat amb el govern lusità, però dubta que aquests 3 milions d’euros de diferència siguin el motiu real perquè una operació que anava a reportar a TCC uns ingressos de 400 milions d’euros en 10 anys s’hagi anat en orris.
 
Volem els comptes clars. Cap directiu de Metro ni polític responsable de la inversió ha donat explicacions, de moment, sobre els diners públics que s’ha perdut a Porto. El ciutadà ha de saber si es van a recuperar els 17 milions dipositats com a aval, quants diners costarà la penalització per no complir l’estipulat en el contracte i quants cessaments o dimissions es produiran entre els responsables d’aquest desgavell financer.

Barcelona, a 20 d´agost 2015

CGT METRO TMB BARCELONA
 
Més informació:

- WEB CGT METRO BCN

- TWITTER CGT METRO BCN

Victoria Rodríguez. Secretària General CGT-Metro. Tel. 628 726 313

José Ángel Ciércoles. CGT i Comitè Empresa. Tel. 650 943 950

Carlos Navarro. CGT-Premsa Barcelona. Tel. 649 83 94 90

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid