Trist i decebedor el preacord sobre l'ERO a Catalunya Caixa que suposa acomiadar a 1.557 treballadors/es - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Trist i decebedor el preacord sobre l’ERO a Catalunya Caixa que suposa acomiadar a 1.557 treballadors/es
Comunicat Secció Sindical CGT Catalunya Caixa
dimecres 5 d'agost de 2015 / Acció Sindical / Visites: 838
Menéame

Com a trist i decebedor podem definir el preacord al qual s’ha arribat.

Tothom coincidirà que un procés que finalitza amb l’ obligatorietat de deixar de forma forçosa una feina, no pot ser motiu de celebració. A més, hem de considerar que molts companys i companyes hauran d’ optar per vacants que els allunyarà de les seves famílies i els seus entorns.

Això pot provocar que encara sigui més gran el nombre de treballadores i treballadors que es vegin obligats a deixar l’ entitat.

Encara és més greu si pensem que el grup BBVA, per la dimensió de la seva plantilla i l’ edat de part de la mateixa, podia haver fet cabuda a la totalitat de la plantilla de CX que no es volgués prejubilar o marxar voluntàriament.

Volem deixar clar que el principal responsable d’ aquesta situació és BBVA, però també creiem que no s’ ha fet tot el possible des de la representació legítima dels treballadors.

Als pocs dies del tancament de la compra de CX per part de BBVA, el llavors Conseller Delegat, el Sr. Cano, va presentar els plans de BBVA, que passaven per reduir un 20% la xarxa i la plantilla conjunta a Catalunya, en la seva quasi totalitat a través de prejubilacions (aproximadament 1.600 persones). Tot i que l’ esmentat Conseller Delegat ja no és al banc, era una declaració d’ intencions.

Òbviament, com es fa a qualsevol negociació, BBVA presenta una proposta desmesurada de 2.000 baixes i totes a CX, sabent que haurà de fer una millora substancial. Potser fins on el Sr. Cano va manifestar. Mai ho sabrem. El que sí és cert és que han arribat a un preacord on les baixes resulten ser les que van manifestar en les seves intencions inicials. A sobre, sense contemplar les prejubilacions a BBVA que acabaran fent igualment amb independència del preacord amb CX, incrementant així la destrucció total de llocs de treball. Potser arribaran a les 2.000 persones i tot.

BBVA ha negociat i ha guanyat. Amb una jugada definitiva que va ser únicament l’ anunci de trencar qualsevol negociació si no s’ arribava a un acord abans del 31 de juliol i que es va considerar com un obstacle insalvable per part de la representació legal dels treballadors. Cal dir que entrar en el període legal d’ un ERO, que hagués començat amb posterioritat al 31 de juliol, no significa no poder continuar negociant ni millorar les condicions. Per contra, mostrar por a negociar durant el període legal, va debilitar a la plantilla de CX.

Una plantilla de CX que amb la vaga i la manifestació del passat 29 de juliol va donar una mostra de força que no s’ ha capitalitzat suficientment. Per a la CGT a CX era un mandat cap als nostres representants. Les pròpies forces sindicals van afirmar a les convocatòries de vaga que les baixes s’ havien de reduir com a mínim en
150 persones per arribar a un acord (ja era un objectiu poc ambiciós, però es volia signar tant sí com no abans del 31 de juliol). Al final les baixes s’ han modificat en un nombre residual i que coincideix amb les baixes que de forma vegetativa es produiran a CX durant el 2015. Ens consta que s’ ha estès l’ opinió entre gran part de la plantilla que tot plegat va ser una comèdia. La CGT també ho veu així i esperem no haver de sentir ni llegir missatges de felicitació de com s’ han fet les coses.

A partir d’aquí es pot fer la comptabilitat creativa que es vulgui.

Una vegada més, les persones, com a individus, han estat per sobre de les organitzacions. Malauradament, seran les persones qui paguin les conseqüències.

Barcelona, a 3 d’ agost de 2015

Secció Sindical CGT Catalunya Caixa

CGT- CX Via Augusta 48
08006 BARCELONA -Telf. 93.6348403 –
93.2185023
Mòbil 670 25 58 46
cgt-cx@cgtcatalunya.cat

Més informació:

- BBVA desplaza a 400 empleados de Catalunya Caixa a sucursales de toda España

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid