Un 35% dels catalans té problemes per dormir a causa de la crisi - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Un 35% dels catalans té problemes per dormir a causa de la crisi
Les dades del darrer CEO reflecteixen que el 22% de la població ha hagut de recórrer a l’ajuda econòmica de familiars i el 19% ha tingut problemes de salut
dimarts 4 d'agost de 2015 / Notícies / Visites: 523
Menéame

Un 35% dels catalans té problemes per dormir a causa de la crisi

Les dades del darrer CEO reflecteixen que el 22% de la població ha hagut de recórrer a l’ajuda econòmica de familiars i el 19% ha tingut problemes de salut

La crisi causa estralls en la salut dels catalans. D’acord amb l’enquesta "Valors socials i polítics", publicada ahir pel Centre d’Estudi d’Opinió (CEO), un 34,7% dels catalans ha patit dificultats per dormir a causa de les mancances econòmiques i un 18,6% ha tingut algun problema de salut.

A més, un 27% es planteja emigrar a un país estranger, un 21,9% ha hagut de demanar ajuda econòmica a la família per arribar a final de mes i el 6,9% de la població ha canviat de domicili forçat pels contratemps econòmics o laborals.

L’estudi, realitzat a través d’una enquesta telefònica a 1.050 ciutadans, posa de manifest que la majoria de la població (74,8%) considera que la crisi ha polaritzat la societat en guanyadors i perdedors. Tan sols el 23,6% creu que els anys de mancança econòmica ens perjudiquen a tots.

Qui són els principals guanyadors? Els enquestats tenen clar que els rics en surten reforçats -així ho defensen un 43,2%-, i els polítics (20,8%), els empresaris (17,5%) i el sector financer (13,6%) també. Per contra, els grans damnificats són els treballadors (34,6%), la ciutadania (26,8%), els pobres (21,3%), la classe mitjana (18,1%) i la classe baixa (10,8%).

Suspens de les polítiques per frenar la crisi

La major part dels enquestats qualifiquen d’inadequades les accions polítiques per fer front a la crisi. Ni el govern espanyol, ni el català, ni tampoc l’europeu no es lliuren de les crítiques.

Un 48,4% dels ciutadans considera inadequades les mesures europees, un 49,2% creu que les espanyoles tampoc no són encertades i un 42,7% rebutja les accions que ha dut a terme la Generalitat. El pitjor valorat, però, és l’executiu espanyol: un 73,4% de la població considera inadequades o molt inadequades les seves actuacions per revifar la situació econòmica.

Benestar personal

El 95% dels participants aproven la seva vida actual. Un 32,7% la puntua amb un 8, un 20,6% amb un 7 i un 14,3% amb un 9. La perfecció, l’anhelat 10, tans sols està a l’abast del 12,6% dels enquestats.

La família és l’àmbit de la vida més preuat. Un 87,5% la consideren molt important, davant del 64,7% en el cas del treball i el 56,2% en referència a les amistats. La religió i la política són considerades "molt importants" només pel 9,5 i el 18,7% de la població.

Valors polítics i morals

L’enquesta també recull el grau de tolerància o justificació de determinats comportaments i pràctiques subjectes a debat o qüestionament moral, presents a l’Enquesta Mundial de Valors, com ara l’homosexualitat, la immigració, l’eutanàsia, entre d’altres.

De les dades se’n desprèn que un 41,8% de la població està "molt d’acord" que la gent hauria de poder decidir quan vol morir, un 42% hi està "d’acord" i un 2% "molt en desacord".

Pel que fa a l’adopció per part de parelles homosexuals, la majoria (78,3%) coincideix en afirmar que haurien d’adoptar amb les mateixes condicions que les heterosexuals.

La qüestió que ha suscitat més rebuig (48,7%) ha estat l’afirmació "amb tanta immigració un jo no se sent com a casa". Tan sols un 10,9% s’hi ha mostrat "molt d’acord" i un 23,9% "d’acord".

Les pràctiques i comportaments més intolerats pels catalans són la violència masclista, el suborn per complir funcions, la tortura als detinguts i l’engany en el pagament d’impostos. Per contra, en una escala de l’1 al 10, les pràctiques més justificables pels catalans són la inseminació artificial (8,1), el divorci i l’homosexualitat (7,9), l’eutanàsia (7,4) i l’avortament (6,5). La prostitució i el suïcidi han estat puntuats amb un 4 i un 3,5, respectivament.

FONT: SOCIAL.CAT

Més informació:
Enquesta del CEO sobre valors socials i polítics:

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid