La pobresa s'agreuja en famílies monomarentals: A l'Estat espanyol hi ha prop de 1,5 milions de llars amb mares soles on el risc de pobresa infantil arriba al 53,3%. - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La pobresa s’agreuja en famílies monomarentals: A l’Estat espanyol hi ha prop de 1,5 milions de llars amb mares soles on el risc de pobresa infantil arriba al 53,3%.
dijous 30 de juliol de 2015 / Notícies / Visites: 932
Menéame

L’informe “Més soles que mai” de Save the Children alerta que a Espanya hi ha prop de 1,5 milions de llars amb mares soles on el risc de pobresa infantil arriba al 53,3%.

Save the Children ha presentat l’informe “Mes soles que mai” que estudia la situació de pobresa a les famílies monoparentals, és a dir, les formades per una mare o un pare amb fills. Al document es destaca que a Espanya hi ha 1.754.000 llars amb un sol progenitor, i fins el 82% (prop d’1,5 milions de llars) d’aquestes famílies estan encapçalades per una dona, famílies “monomarentals”.
En aquestes famílies monomarentals el risc de pobresa o exclusió social incrementa. D’aquesta manera, si la taxa de risc de pobresa infantil arriba al 35,4% dels menors de 16 anys del total de la població espanyola, el 53,3% el formen famílies monomarentals.

Factors com la feina, l’habitatge, la salut i molts cops l’aïllament, són el desencadenant o l’agreujant del problema. Així, quan la mare és a l’atur, la pobresa infantil afecta a tres de cada quatre infants, però sovint, quan treballen, ho fan en condicions de precarietat o inestabilitat. A més, un 52% d’aquestes mares no té feina.
Si la taxa de risc de pobresa infantil arriba al 35,4% dels menors de 16 anys del total de la població espanyola, el 53,3% el formen famílies monomarentals
Habitatge

L’habitatge és un altre dels factors de risc. En aquest sentit, no poder fer front a la hipoteca o al lloguer, la manca de condicions d’habitabilitat, haver de rellogar una habitació o tornar a viure a casa dels pares, són alguns dels problemes que incideixen negativament en la família i en la infància. Segons l’informe, el nombre de dones que han hagut de tornar a viure a casa dels seus pares amb els fills, duplica el total de llars.

Alimentació i salut

Són importants també els problemes d’alimentació i de salut. D’una banda, es destaca que una de cada tres llars monomarentals viu en situació d’exclusió relacionat amb la salut. D’aquesta manera, el 21% d’aquests infants no poden tenir unes ulleres i el 30% no pot seguir un tractament especialitzat. D’altra banda, pel que fa l’alimentació, el 68% d’aquestes famílies ha hagut de reduir despeses relacionades amb l’alimentació. A més, no poden seguir una dieta equilibrada amb les proteïnes i vitamines suficients. Això podria derivar en malnutrició, problemes psicològics o incidir en el seu rendiment escolar.

El missatge de Save the Children

Save the children fa una crida als poders públics per a que augmentin la inversió social en polítiques de protecció a la infància. També demana una estratègia integral de lluita contra la pobresa infantil, amb recursos suficients i de qualitat. Aquesta ha de recolzar les famílies, i en especial les més vulnerables, com és el cas de la monomarentals, perquè mai més, elles no es trobin soles.

FONT: XARXANET.ORG

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid