La diferència entre els catalans que cobren més i els que cobren menys no para de créixer des de 2009: el 20% dels més rics va ingressar 5,7 cops més que el 20% dels més pobres - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La diferència entre els catalans que cobren més i els que cobren menys no para de créixer des de 2009: el 20% dels més rics va ingressar 5,7 cops més que el 20% dels més pobres
dilluns 13 de juliol de 2015 / Acció Sindical / Visites: 525
Menéame

La diferència entre els catalans que cobren més i els que cobren menys no para de créixer des de 2009

Tot i la previsió d’un creixement econòmic del 3%, el CTESC es mostra preocupat per la pobresa infantil, que arriba a un 27,3% i insta a la lluita contra la vulnerabilitat social

A Catalunya durant el 2013, últim període del que es tenen dades,la diferència d’ingressos el 20% de la població (quintil) amb els ingressos més alts respecte al quintil amb els ingressos més baix va ser de 5,7 cops. Dit d’una altra manera, el 20% dels més rics va ingressar 5,7 cops més que el 20% dels més pobres, segons les conclusions de la memòria anual del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). De fet, aquesta proporció no fa més que augmentar. El 2009 la proporció era del 5,4%. Aquest és un dels aspectes destacats del treball que elaboren els principals interlocultors socials i que mostra no sols l’evolució de l’economia catalana sinó les previsions de futur.

De fet, la pobresa infantil a Catalunya és un dels aspectes més preocupants destacats en la memòria és la pobresa infantil a Catalunya, que va ser del 27,4% i es preveu que malgrat la millora de les previsions continuarà creixent.

Previsió de creixement del 3%

L’economia catalana creixerà el 2015 fins a un 3% i crearà ocupació neta, si es mantenen les actuals circumstàncies. No obstant això, Catalunha té reptes que cal encarar amb urgència: la redistribució dels resultats del creixement i la lluita contra la “molt elevada” taxa de pobresa infantil, segons les previsions de futur de la Memòria 2014 del Consell de Treball Econòmic i Social (CTESC), que ha estat presentat pel conseller d’Empresa i Ocupació, Miquel Puig, i el president de l’entitat, Lluís Franco.

Sobre el creixement previst, l’informe creu que si es mantenen les actuals variables econòmiques Catalunya podria assolir el 3%, el doble del que va aconseguir en el conjunt de 2014.

En relació amb el mercat de treball, les previsions són de millora. El treball no fixa una xifra i condiciona el resultat al manteniement dels increments del Producte Interior Brut. Tot i així, “la taxa d’atur, tot i disminuir durant 2015, es mantindrà en nivells elevats”.

A aquests resultat hi hauria de contribuir l’increment del 14,7% del pressupost destinat a polítiques de foment de l’ocupació, que arribarà en el seu conjunt a 551,1 milions. A aquesta millora contribueixen aspectes com l’augment dels fons que a nivell estatal es destinaran a polítiques actives. Tot i que la part més important de l’augment procedeix del programa d’ocupació de la Unió Europea denominat programa d’ocupació juvenil, garantia juvenil.

L’atur tot i que ha millorat ha tingut una evolució negativa pel que fa al de llarga durada, que afecta a un 61% de la població que busca feina. A més, la cobertura, a nivell estatal, amb prestacions contributives va baixar 3,1 punts l’any passat fins a un 54,8%. De fet, la despesa destinada a prestacions d’atur va disminuir en el conjunt d’Espanya un 15% fins a una xifra de poc més de 25.002 milions. Per conta va augmentar les prestacions assistencials i en especial les corresponent a la renda d’inserció.

FONT: DIARITREBALL.CAT

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid