Manifestació del 1r de Maig a Tarragona i actes previs 29 i 30 d'abril - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Manifestació del 1r de Maig a Tarragona i actes previs 29 i 30 d’abril
dilluns 27 d'abril de 2015 / Comunicats / Visites: 251
Menéame

Aquests són els actes per a la setmana de l’1 de Maig en els quals participa CGT Tarragona:

- Dimecres 29 d’abril a les 18:30 hores als locals de la CGT de Tarragona, plaça Imperial Tàrraco 1, 3a planta:

DIÒPTRIQUES URBANES - SESSIÓ 2

Després de la inauguració del 15 d’abril, "Diòptriques Urbanes" torna aquest dimecres 29 d’abril amb el poètic documental d’Alyssa Grossman "In the light of memory", un recorregut per les memòries col·lectives i individuals de la Bucharest post-socialista.

https://www.facebook.com/events/1725795867647388/

Una activitat del Nucli Experimental d’Antropologia Urbana de Tarragona #CineNucli

- Dijous 30 d’abril a les 18:30 hores als locals de la CGT de Tarragona, plaça Imperial Tàrraco 1, 3a planta:

XERRADA: L’ESPAI SOCIAL PER A LA SALUT DE PIKPA-PETRALONA (ATENES)

L’objectiu de l’assemblea Popular de Petralona i l’Assemblea de Salut és la posada en dubte de l’essència i el contingut de les estructures estatals de salut i l’acostament teòrico-pràctic a un altre tipus de salut i; per tant, d’assistència contrària a lògiques mercantilitzadores, medicalitzadores i de creació de relacions autoritàries i de rols.

https://www.facebook.com/events/1665285770358367/

Una activitat del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona

- Divendres 1 de maig a les 12:00 hores a la Plaça de la Constitució del barri de Bonavista:

REPRESENTACIÓ TEATRAL: "4 PENJATS PER 8 HORES"

Fa 129 anys, la patronal fa penjar cinc dels nostres per lluitar per la jornada laboral de vuit hores. Des d’aleshores, desenes de milers d’obrers i obreres han mort arreu del planeta per reclamar els drets més fonamentals. A vegades insignificants, però tot i així, topen amb la repressió desmesurada, a presó i la tortura, i en el pitjor dels casos amb la bala criminal, i tot es cobreix amb a immunitat despietada del poder.

Organitza: Comité Antifeixista

- Divendres 1 de maig a les 19:00 hores a la Plaça Imperial Tarraco

MANIFESTACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES

Convoca: Bloc Anticapitalista

CGT Tarragona


L’1 de Maig i tots els dies de l’any…

ORGANITZEM-NOS PER LLUITAR!

Manifest de CGT Baix Penedès, CGT Tarragona i CGT Baix Camp per a l’1 de Maig de 2015

Avui sortim al carrer un any més a commemorar l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora. Sortim al carrer per a honorar la memòria dels obrers anarquistes morts a mans de la injustícia burgesa arran de la revolta de Haymarket, a Chicago, als Estats Units de Nord-amèrica, l’any 1886. Obrers morts pel simple fet de lluitar per una jornada de vuit hores de treball. I juntament amb la seva memòria, honorem també la de tots aquells companys i companyes, conegudes o anònimes, que al llarg de la història han estat represaliades i han caigut per haver defensat la causa de l’emancipació de la classe obrera.

Avui sortim al carrer per a fer-nos dignes de la seva herència de lluita, i per a proclamar que aquesta continua i continuarà, l’1 de Maig i tots els dies de l’any. Fins que aconseguim la derrota final del capitalisme, i la construcció, sobre les seves ruïnes, d’una societat de persones lliures i iguals, sense cap forma d’explotació ni d’opressió, de cap mena.

Avui, com aleshores, les militants del moviment obrer i la gent de classe treballadora continuem patint els cops cruels de la repressió de l’Estat burgès, al servei dels interessos del Capital. Companys i companyes detingudes, torturades, maltractades, mortes a les comissaries, imputades penalment i empresonades pel simple fet de lluitar pels drets de totes. Pel simple fet d’organitzar-se, de participar en una manifestació o en un piquet. Pel simple fet de llegir un llibre i de pensar, de dissentir, de tenir o aparentar tenir un comportament o una ideologia proscrita pel Poder. Avui és també un dia per a proclamar públicament la nostra solidaritat amb totes elles, de deixar ben clar que si ens toquen a una ens toquen a totes, de reclamar justícia. Per a totes elles, volem la seva llibertat i la seva absolució, les volem a casa. I volem dir ben alt i ben clar als agents de l’aparell repressor capitalista que no ens deixarem emmordassar. Que el carrer és el nostre espai de lluita i que mai no ens el prendran.

Avui és un dia també per a recordar i reivindicar que la classe treballadora és una classe internacional. Nosaltres, les explotades i els explotats pel capitalisme estem als cinc continents i venim de tots els racons del món. Parlem català, castellà, occità, francès, alemany, rus, àrab, amazic, urdú, quítxua… Parlem totes les llengües, i en totes elles cridem a la solidaritat i al suport mutu. Declarem que tota forma de racisme i xenofòbia és contrària als nostres interessos de classe, i que tots aquells que cerquin dividir-nos amb discursos de discòrdia, tot creant barreres entre nosaltres en base al nostre origen ètnic o nacional divers, són els nostres enemics. No hi ha lloc entre nosaltres per a aquesta gent. Són i seran sempre la vergonya de la classe obrera, l’avantguarda de la reacció feixista. La nostra lluita és també, i especialment, en contra seva.

Finalment, avui és un bon dia per recordar tots els drets laborals i socials que ens han estat robats durant els últims anys, des que va començar l’actual crisi-estafa capitalista, i l’onada de polítiques austericides impulsades per la Troika. Polítiques aplicades entusiàsticament a cop de tisora pels governs d’en Zapatero, en Rajoy i en Mas, i també pels diversos cacics locals que manen als ajuntaments dels nostres municipis. Una estafa que ha tingut unes dures conseqüències socials en aquest territori, que és el més castigat per la precarietat laboral i per l’atur de tota Catalunya. Ja és hora d’organitzar-nos i començar a refer-nos d’aquestes derrotes, de recuperar entre totes tot allò que és nostre. Ens han robat el present, fem-nos fortes per a impedir que ens robin també el futur. I fem-ho, com ho hem fet sempre, de la manera que sabem que és la més efectiva, la de l’acció directa, la de la lluita col·lectiva al carrer i als centres de treball, la de la solidaritat activa i recíproca entre totes nosaltres.

VISCA L’1 DE MAIG! VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

CONTRA L’ESTAT, EL CAPITAL I EL PATRIARCAT, ORGANITZEM-NOS PER LLUITAR!

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK CGT TARRAGONA

- TWITTER CGT TARRAGONA

>>> Cartells dels actes en documents adjunts.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta
Manifestació 1 de Maig a Tarragona Representació 1 de Maig Tarragona Projecció In the light of memory Autogestió de la salut a Pikpa-Petralona

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid