Solidaritat amb la lluita de l'Escola Bressol de la UAB - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Solidaritat amb la lluita de l’Escola Bressol de la UAB
Comunicat Secció Sindical de CGT-UAB
dimecres 26 de novembre de 2014 / Comunicats / Visites: 200
Menéame

Des de CGT UAB volem mostrar el nostre suport a la lluita iniciada per les mares i pares de l’Escola Bressol Gespa, enfront de la política de l’Equip de Govern de la UAB, d’acabar amb un altre servei més a la Comunitat Universitària, en tant que vinculat a les necessitats dels i les treballadores de la UAB.

En aquesta, com en altres ocasions, l’Equip de Govern de la UAB, a través de la Vicerectora d’Economia i Organització, Dra. Montserrat Farell Ferrer, sembla actuar com una mera corretja de transmissió dels diferents governs, amb seu a Barcelona, Madrid o Brussel·les. Governs ultraliberals que amb prou feines oculten els seus objectius de maximització dels beneficis privats i d’eliminació del que consideren despeses solidàries que són innecessàries en serveis públics, perquè no estan en l’horitzó del lucre privat que defensen.

Podríem sospitar que aquestes retallades en el pressupost per al manteniment de la E.B. Gespa es fan per a encarir encara més la quota del servei, el que faria impossible que les usuàries del mateix puguin seguir pagant els preus de mercat privat (els darrers augments de quotes, ja han provocat que moltes famílies aquest any no hagin portat a les seves filles i fills a aquesta escola bressol). Això tindria com a resultat una nova davallada en les inscripcions que portaria a una situació insostenible que l’Equip de Govern podria resoldre amb el tancament del centre o una major privatització del servei, descuidant la seva responsabilitat com a patronat.

Les escoles bressol, com a servei vinculat als centres de treball, és una de les lluites històriques de les treballadores i treballadors, sobretot de les dones que han de fer front a les càrregues laborals que comporten atendre a filles i fills. Crear les condicions per al seu desmantellament, tal com està fent el Govern de la UAB, a través del Patronat de l’E.B. Gespa, en un atac directe a un dels últims recursos per a la conciliació laboral, és un pas més en la defensa dels privilegis, de la privatització de la Universitat i del deteriorament de la qualitat de vida de la classe treballadora, a la qual pertanyem qui formem part del col·lectiu universitari i que vivim del salari del nostre treball.

En qualsevol cas, si el problema de la Vicerectora és trobar fonts de finançament per a la E.B. Gespa, li suggerim que valori primer àmbits molt propers a ella i al Rector, atesos els milions d’euros que han rebut a càrrec dels pressupostos públics les institucions indicades (veure aquí i aquí per exemple): n’hi hauria prou amb una fracció molt petita del que han rebut tals institucions per a garantir la continuïtat de la E. B. Gespa.

Expressem també la nostra solidaritat amb els i les treballadores de la E.B. Gespa, que han sofert una retallada en els seus salaris, com a conseqüència de les polítiques seguides per l’Equip de Govern de la UAB.

Secció Sindical de CGT-UAB

Més informació:

- TWITTER CGT UAB

- WEB CGT UAB

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  10. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid