La plantilla de Funosa rebutja massivament l’ERTO proposat per l’empresa - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La plantilla de Funosa rebutja massivament l’ERTO proposat per l’empresa
dissabte 8 de novembre de 2014 / Notícies / Visites: 264
Menéame

El 93,69% de treballadors de Funosa (Fundiciones Odena, SA) van rebutjar a l’Assemblea General convocada dilluns passat pels sindicats la darrera proposta que els ha fet l’empresa d’Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO). Això significa que 282 hi van votar en contra, només 11 a favor i 8 vots en blanc. La plantilla va participar massivament a l’assemblea (hi van assistir el 93% de treballadors).

La negativa de la plantilla significa que el comitè d’empresa no firmarà l’última proposta de l’empresa i que iniciarà els tràmits contra l’ERTO a través de conflicte col·lectiu als jutjats.

Davant de la decisió de la plantilla, la direcció de Funosa ha anunciat que inicia “el procediment per la modificació substancial de les condicions de treball per causes tècniques, econòmiques, organitzatives o de producció de caràcter col·lectius”. I que el dia 4 de novembre a les 11h explicaran als representants legals dels treballadors de manera detallada la modificació que volen fer i que afecta les següents matèries: “jornada de treball, horaris i distribució del temps de treball, règim de treball per torns, sistema de remuneració i salari, sistema de treball i rendiment i funcions, quan excedeixin els límits que preveu l’article 39 de l’estatut dels treballadors per la mobilitat funcional”.

Des de CGT (que és el sindicat majoritari i ostenta la presidència del comitè), davant d’aquest anunci, es comprometen a “reprendre amb fermesa i defensar amb el màxim rigor els interessos de totes i tots els treballadors”.

Rebuig de CGT a les mesures de l’empresa

La CGT de Funosa assegura que l’ERTO anunciat per l’empresa “no respon a cap problema productiu ni econòmic, sinó més aviat organitzatiu i amb el qual pretén que tornem a pagar els treballadors i treballadores la seva mala gestió”.

El sindicat destaca a un comunicat que “aquesta secció sindical ha tingut, té i tindrà sempre voluntat negociadora davant les diverses situacions que ens plantegi la direcció, però el que mai acceptarem és un xec en blanc per ells, i més quan la propietat encara no ha complert el seu compromís del 2009 d’ampliació de capital per un import de 2,5 milions d’euros”.

En el procés de negociació de l’ERTO, expliquen que la CGT ha intentat “pal·liar l’impacte de retrocés en els nostres drets”, però que l’empresa no els ha acceptat les propostes fonamentals que feien.

Així que la secció sindical acudirà als jutjats, amb el comitè, per “defensar el dret que ens pertany, com va decidir l’assemblea de treballadors”.

FONT: XARXAPENEDES.CAT

Més informació:

- TWITTER CGT ANOIA

- PÀGINA FACEBOOK CGT ANOIA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  10. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid