Memòria Antidiscrimatòria 2013 de l'Observatori contra l'Homofòbia: 384 denúncies rebudes - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Memòria Antidiscrimatòria 2013 de l’Observatori contra l’Homofòbia: 384 denúncies rebudes
En les agressions i discriminacions als serveis públics i administracions, destacar la revelació de l’estat seròlogic de Juan Andrés Benitez, soci d’una entitat LGTB, que va morir després d’una intervenció dels mossos
diumenge 24 d'agost de 2014 / Notícies / Visites: 490
Menéame

Guia Antidiscriminatòria: Què has de fer si t’agredeixen? Quins drets tenim?

L’Observatori Contra L’Homofobia es l’eina que tenim per lluitar contra l’Homofòbia (lesbofòbia i transfòbia) en totes les seves formes i donar el suport necessari a les víctimes.

Aquest observatori treballa en el disseny i implementació d’un sistema d’observació permanent davant la discriminació i l’homofòbia en els diferents escenaris on es puguin produir.

Informe anual, elaborat pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), sobre l’homofòbia a Catalunya. Aquesta Memòria és un reflex de les agressions i de les discriminacions a transsexuals, lesbianes i gais que han succeït durant el curs 2013.

Memòria Antidiscriminatòria del 2013 de l’Observatori contra l’Homofòbia:

Guia Antidiscriminatòria

Una agressió és una acte homofòbic que viola la llibertat fonamental de la persona.

És important der tenir clar que cal manifestar la nostra afectivitat i el nostre tarannà sense por. Emperò podem ser objecte d’una agressió.

QUÈ HAS DE FER SI T´AGREDEIXEN?

Informe Mèdic d’Agressions:
Adreçar-te tot d’una a un Centre d’Urgències (independentment de la gravetat) i demanar un Informe Mèdic d’Agressions És molt important que sigui d’Agressions perquè aquests informes es trameten directament al Jutjat de Guàrdia. No oblidar-nos de demanar una còpia.

Danys i Perjudicis:
Més endavant, i perquè es consideri Delicte i no pas falta, cal visitar un altre metge, com ara un psicòleg, dentista, oculista, traumatòleg, etc... per a que et faci un altre Informe Mèdic. Això permetrà que, un cop passat al jutjat, es puguin demanar Danys i Perjudicis.

Testimonis:
Telefonar algú conegut per explicar-li què ha passat. I si pot ser a un grup Gai, per exemple el FAGC: Oficina Antidiscriminatòria FAGC 24h - Tel 932172669. També és molt important d’aconseguir el testimoni d’algú que hagi vist l’agressió, en cas que n’hi hagi.

Presentar Denúncia al Jutjat de Guàrdia:
L’Oficina Antidiscriminatòria del FAGC pot fer la denúncia a nom teu. No dubtis en contactar amb nosaltres. En les denúncies per agressions cal que donis un màxim de detalls a l’hora de descriure el/s teu/s agressor/s:
Aspecte físic, altura, color i mida dels cabells, edat aproximada, manera de vestir, etc...
Explicar el decurs de l’agressió, lloc dels fets, dia i hora, etc...
Cal especificar, sempre, la intencionalitat de l’agressió i la NO provocació per part teva prèviament a aquesta.

Agressions verbals:
Es poden denunciar les agressions verbals que atemptin contra l’article 510 del Codi Penal, tenenint en compte que cal identificar l’agressor i comptar amb testimonis. Els casos més clars serien a la feina, l’escola o en llocs públics.

Administració pública:
En cas de ser discriminat per part de l’Administració pública, es pot demanar la intervenció del Síndic de Greuges o del Defensor del Pueblo.

QUINS DRETS TENIM?

Constitució:
art. 10.1 La dignitat de la persona, dels drets inviolables que li són ihnerents, el desenvolupaent lliure de la personalitat, el respecte a la llei i als altres drets d’altri, són fonaments de l’ordre públic i de la pau socila.
art. 14 Els espanyols són iguals davant la llei, i no hi pot haver cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social.
art. 18.1 Hom garanteix el dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

Codi penal:
art. 510 Tothom qui provoqui la discriminació, l’odi o la violència contra grups o associacions, per motius racistes, antisemites, o d’altres referents a la ideologia, la religió o creences, la situació familiar, la pertinença dels seus mebres a una étnia o una raça, el seu origen nacional, el seu sexe, la seva orientació sexual, la malatia, o la incapacitat, són castigats amb penea de presó d’un a tres anys i una multa de sis a dotze mesos.

Estatut dels treballadors:
art 4.2. (...) A no ser discriminat per accedir al treball o una vegada contractat per raons de sexe (...), condició social (...) Al respecte de la seva intimitat i a la consideració que escau a la seva dignitat.

Diferents convenis col.lectius:
En diferents convenis col.lectius d’empreses privades o públiques, s’ha treballat el tema pel comité d’empresa o pels sindicats i s’ha aconseguit diversos drets laborals específics per a gais i lesbianes.

FONT: OBSERVATORI CONTRA L´HOMOFÒBIA

Més informació:

- WEB OBSERVATORI CONTRA L´HOMOFÒBIA

Presentació de l’Informe sobre l’homofòbia a Catalunya 2010-2011:

- WEB FRONT D´ALLIBERAMENT GAI DE CATALUNYA

- PER FER DENÚNCIA EN LÍNIA DE DISCRIMINACIÓ PER HOMOFÒBIA

- Text Llei Parlament per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia i la transfòbia, que inclou règim sancionador, un triomf de la Plataforma LGTBcat. Dictamen aprovat pel Consell de Garanties Estatutàries:

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  2. Material de la trobada de delegats/des de prevenció de CGT Catalunya
  3. Una sentència del Tribunal Suprem limita encara més el dret de vaga
  4. La revolta de les biblios
  5. Manifest en defensa de les biblioteques públiques de Barcelona
  6. La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez
  7. Material Vaga General Feminista 8M
  8. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  9. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  10. Vaga a Unísono el 28 de gener i concentració a Barcelona

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid