Insistim: al Vendrell no ens deixarem intimidar - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Insistim: al Vendrell no ens deixarem intimidar
Solidaritat amb Mohamed Bentieb
dimarts 27 de maig de 2014 / Comunicats / Visites: 245
Menéame

Com vam fer públic en un comunicat l’abril passat, un company del Grup de Suport Justícia x Yassir va rebre en un bar del Vendrell amenaces i insults per part d’uns agents de Mossos d’Esquadra vestits de paisà. Els agents es van fixar en el nostre company, Mohamed Bentieb, perquè s’havia significat públicament en diferents activitats organitzades des del Grup de Suport i també des del col·lectiu antirepressiu Rereguarda en Moviment per denunciar el cas d’en Yassir, mort a la comissaria del Mossos al Vendrell, i els abusos policials sistemàtics que pateix la comunitat magribina vendrellenca i la política de racisme institucional que es porta a terme a la capital del Baix Penedès.

Això explica amb força claredat per què els Mossos van posar el nostre company en el punt de mira, i seguint en aquesta línia, és clar que aquesta situació no és gratuïta i que els insults o les amenaces tenien la intenció evident d’intimidar-lo o de provocar-lo.

A més de condemnar públicament aquests fets, els serveis jurídics de Rereguarda en Moviment i del Grup de Suport vam presentar una denúncia als Jutjats contra els Mossos d’Esquadra per amenaces i injúries, ?tipificades com a faltes.

Això no obstant, com ve essent habitual en assumptes com aquests, qui declararà com a imputat per aquells fets és en Mohammed, a l’espera que el Jutjat d’Instrucció consideri si fa declarar els agents també com a denunciats. La declaració serà el dia 28 de maig, en un procediment en què en Mohamed ha estat denunciat per amenaces a un agent de l’autoritat i obstrucció a la justícia.

És sorprenent i incomprensible que un membre d’un col·lectiu que exigeix justícia, en aquest cas per la mort d’en Yassir a mans dels Mossos d’Esquadra, sigui denunciat per obstrucció a la justícia, i que ho sigui, precisament, per un cos que és al punt de mira per l’esmentada mort.

Entenem que tot plegat segueix una lògica que pretén reprimir qualsevol persona que, com en Mohamed, estigui disposada a lluitar contra la impunitat i per denunciar els abusos policials. Ens volen tancades a casa, callades, submises i soles, però nosaltres seguirem sortint per trobar-nos, per parlar, per organitzar-nos i per cridar exigint una justícia que ens prenen cada dia.

SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS!

* Assemblea d’Aturades del Baix Penedès
* Ateneu Arbocenc
* Ateneu Popular la Sala de Baix
* Ateneu Popular la Trinxera
* Arran
* Candidatura d’Unitat Popular del Vendrell
* Grup de Suport Justícia x Yassir
* Federació Comarcal CGT Baix Penedès
* Confederació General del Treball de Catalunya
* Rereguarda en Moviment
* La Ruda. Col·lectiu Antipatriarcal del Baix Penedès

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid