La CGT davant la situació del Mercat de Treball i l'EPA del 1er Trimestre 2014 - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT davant la situació del Mercat de Treball i l’EPA del 1er Trimestre 2014
dijous 1 de maig de 2014 / Acció Sindical / Visites: 177
Menéame

Comunicat SP Confederal sobre la situació del Mercat de Treball i l’EPA del I Trimestre 2014

CGT ES PREGUNTA I LI PLANTEJA A LA SOCIETAT, de quina recuperació parlen govern i empresaris, davant un mercat de treball que destrueix diàriament 2000 llocs de treball i més de 500.000 persones que "s’han donat de baixa" del mercat de treball per desesperació i emigració .

L’EPA del primer trimestre del 2014 ens mostra el desastre que tenim els treballadors i treballadores des de fa 6 anys , data de l’inici de l’estafa social, que ells anomenen crisi, per obra i desgràcia de lleis d’impunitat per als empresaris, rics i poderosos (la Reforma Laboral, la Reforma de les Pensions, etc).

La desolació del mercat de treball a l’Estat espanyol és patètica:

- Es destrueix ocupació a 184.600 persones en aquest trimestre, alhora que més de 187.000 persones abandonen la població activa i, en conseqüència, l’atur baixa en 2.300 persones.

- Però en disminuir la població activa, la població ocupada cau fins al nivell més baix conegut des del 2002. Només estan amb treball 16.950.600 persones i, per tant, la taxa d’atur augmenta tres dècimes, el 25,93%.

- En els tres últims trimestres que ha crescut el PIB (suposadament hem sortit de la recessió) s’han destruït 210.000 llocs de treball i l’ocupació que es destrueix és fix i a jornada completa. La contractació indefinida torna a caure un 1,2%, mentre que la contractació temporal augmenta, situant la taxa de temporalitat en el 27,1%.

- L’ocupació a temps complet només aquest trimestre ha baixat en 176.800 persones, mentre que l’augment de la contractació a temps parcial continua incrementant en 7.800 persones, situant-se ja en el 16,2% de tota la contractació.

- L’atur juvenil, encara amb l’exili obligatori de milers i milers de joves, ha augmentat en sis dècimes en aquest trimestre, situant-se en el 54,88%.

- El drama augmenta i augmenta: gairebé 2 milions de llars tenen tots els seus membres aturats i l’atur de llarga durada ja suposa més de 3,4 milions i l’empobriment absolut arriba a gairebé 800.000 persones que no reben cap tipus de prestació.

- La cobertura per prestacions d’atur només arriben al 32,5% dels 5.935.359 aturats i aturades , la qual cosa significa que hi ha 3.997.656 persones que no perceben prestacions per desocupació.

Per a CGT les sortides a aquesta "estafa -crisi" no poden ser tornar als anys 50 del segle passat : emigració, fam, manca de llibertat i de justícia social. Aquí ens estan portant governants i empresaris.

Per a CGT només hi ha un camí: el Repartiment del Treball i de la Riquesa, i aquest camí només ho garanteix la lluita, al carrer i a les empreses.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal
CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL ( CGT )

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid