Stop pujades es reinventa i agafarà un nou ritme de mobilitzacions - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Stop pujades es reinventa i agafarà un nou ritme de mobilitzacions
dimecres 16 d'abril de 2014 / Acció Social / Visites: 317
Menéame

STOP PUJADES es reinventa i agafarà un nou ritme de mobilitzacions.

La Plataforma treballarà per la creació d’una Mesa Popular del Transport Públic, com un espai de debat i propostes obert i participatiu.

Al mateix temps, demana la destitució del Consell d’Administració d’ATM, per no complir una petició popular i la voluntat institucional, de rebaixar les tarifes del transport públic.

Després de la divuitena mobilització que es va celebrar a La Sagrera de Barcelona, i de la negativa d’ATM de rebaixar les tarifes de Transport Públic a l’última Taula Social, la Plataforma STOP PUJADES ha decidit reinventar-se i obrir una nova etapa.

Aquesta nova etapa ve condicionada per l’immobilisme de l’ATM respecte les instàncies socials i institucionals i també per la demostració que la Taula Social -creada arran de les primeres protestes del mes de gener- ha sigut un instrument estèril, amb una possibilitat nul·la de participació dels agents socials.

Recordem que a la demanda d’una modificació tarifària urgent, s’hi han sumat un centenar d’entitats i sindicats, un centenar de càrrecs electes, una trentena de municipis (entre ells l’Ajuntament de Barcelona), el Ple del Consell de l’AMB i, des del 13 de març, també, el Parlament de Catalunya.

Havent apel·lat a totes les instàncies institucionals i havent demostrat un suport popular elevadíssim, motiu pel qual s’han sostingut 18 setmanes ininterrompudes de protestes, STOP PUJADES considera oportú fer un canvi de rumb.

STOP PUJADES demana, en primer lloc, la destitució del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità, presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. L’ATM té segrestat en aquests moments un acord polític i una demanda de la societat civil. Aquest fet demostra una situació d’absolut dèficit democràtic i d’un paupèrrim crèdit polític de la Conselleria.

En segon lloc, observant la mancança d’un espai ampli, participatiu, on formular propostes reals a nivell tarifari, de finançament i de servei del transport, es treballarà per la creació d’una Mesa Popular del Transport Públic. Un espai que permetrà explorar nous camps administratius, generar propostes i obrir una participació popular que és, justament, allò que li cal a l’Àrea Metropolitana i al país i que no ha sabut fer l’ATM.

En tercer lloc, continuarem les mobilitzacions, però modificant-ne les periodicitats. La propera convocatòria serà dissabte 10 de maig.

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC

Més informació:

TELÈFON DE CONTACTE: 609.52.22.95
http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  2. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  6. Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena
  7. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  8. El TSJC dóna la raó a la CGT. Els equips sanitaris hauran de ser els adecuats al risc que assumeixen
  9. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  10. Valoració d’urgència davant l’anunci del president del govern espanyol d’aturada de les activitats econòmiques no essencials

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid