La disponibilitat de llits d'hospitalització al Pius Hospital de Valls es retalla un 20% el 2014 - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La disponibilitat de llits d’hospitalització al Pius Hospital de Valls es retalla un 20% el 2014
Ja suma una reducció del 42% des de l’obertura de l’hospital el 1990
dijous 10 d'abril de 2014 / Acció Sindical / Visites: 164
Menéame

La disponibilitat de llits d’hospitalització al Pius es retalla un 20% el 2014.

Ja suma una reducció del 42% des de l’obertura de l’hospital el 1990.

NOTA INFORMATIVA DE LA CGT I LA CUP SOBRE COM LES RETALLADES DELS PRESSUPOSTOS AFECTEN A LA NOSTRA SALUT

La Generalitat de Catalunya mitjançant el CATSALUT torna a donar dades i ens vol convèncer que tot està bé i que l’organització del sistema públic de salut és bona. Mentrestant, poc a poc i davant dels nostres nassos es va descapitalitzant el Servei Català de Salut i privatitzant la Salut. Així, cada vegada més van disminuint els llits d’hospitalització d’aguts i les llistes d’espera es falsegen. Es canvia constantment la metodologia per saber quan s’han d’incloure o no un usuari a la llista d’espera. Ens donen les dades que volen, les que són políticament correctes.

Els llits hi són, però estan tancats

Al Pius, altre cop s’estan tancant llits d’hospitalització d’aguts. Quan es va obrir l’hospital l’any 1990 hi havia una dotació de 120 llits d’aguts i actualment és de 62 llits (48 llits al Pius repartits entre la 5a i 4a planta d’hospitalització, 10 llits d’hospitalització a domicili i 4 llits al Centre Sòcio Sanitari com a Unitat Geriàtrica d’Atenció). Però d’aquesta dotació només hi ha previst personal assistencial per a donar servei a 50 llits en períodes no vacacionals i 45 llits en períodes vacacionals. Així doncs, al 2014 hi ha una retallada al voltant del 20% dels llits d’aguts disponibles. Només s’ha previst que hi hagi una dotació de personal pels 62 llits d’aguts per aproximadament tres mesos (febrer, març i novembre).

Sobrecàrrega al servei d’urgències

La reducció de llits i personal assistencial està suposant, bàsicament, una sobrecàrrega als serveis d’urgències. Els usuaris i els professionals d’aquest servei es troben que no poden ingressar pacients a hospitalització per manca de personal (malgrat que els llits hi siguin!) i han de romandre pels passadissos d’urgències amb cortines o bé passar dies als “boxes” en observació.

Això fa que tan l’usuari com el personal que treballa al servei d’urgències visqui situacions de malestar.

Ja sabem la resposta dels polítics i directius: “són casos puntuals, s’està valorant constantment els volums de treball, etc.” però mentrestant els llits estan tancats i els usuaris i treballadors aguanten la duresa d’aquestes retallades.

Per altra banda, les mútues privades van recollint el fruit d’aquesta política dissenyada pels representants de la sanitat privada, que al mateix temps són els caps polítics de la pública. Gràcies a la cohabitació de la sanitat pública i privada, els usuaris cansats de patir o esperar se salten la llista d’espera pagant, sense necessitat de sortir de l’hospital. Aquest és el començament del final de la sanitat universal i gratuïta.

Que no ens desmantellin el Pius!

La realitat de les retallades en sanitat no s’ha acabat, cada any n’hi ha de noves, també al Pius Hospital, que mica a mica va perdent el seu paper de centre sanitari de referència per l’Alt Camp i la Conca. Davant d’aquesta situació, des de la secció sindical de la CGT al Pius i la CUP de Valls creiem que és imprescindible que ens queixem i ho denunciem, perquè és l’oposició de la ciutadania la què ha aconseguit frenar les retallades sanitàries en diversos centres. El silenci només beneficia a seguir amb les polítiques de retallades.

CGT HOSPITAL PIUS DE VALLS

Més informació:

EMAIL: fesancat@gmail.com

- FACEBOOK CGT HOSPITAL PIUS DE VALLS

P.-S.
Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid